ierapetra01Επίσκεψη πολυμελούς αντιπροσωπείας της China Shipping Group πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Κρήτη, με σκοπό την επιλογή μίας σημαντικής βάσης διαμετακομιστικού εμπορίου. Σήμερα η εννιαμελής αντιπροσωπεία εξετάζει τις περιοχές της νότιας Κρήτης Ιεράπετρα και Τυμπάκι για να διαπιστώσουν που είναι δυνατόν να αναπτυχθούν υποδομές για εμπορικό λιμάνι, ώστε να κατασκευασθεί ένα νέο διαμετακομιστικό κέντρο. Χθες (1/11) οι κινέζοι αξιωματούχοι εξέτασαν τις δυνατότητες ανάπτυξης του λιμένα Ηρακλείου.
Η γεωγραφική θέση της χώρας μας στο κέντρο της Μεσογείου, στο δρόμο τη Μαύρη Θάλασσα, αλλά και προς τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη βόρεια Αφρική, της παρέχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην επιλογή ως μια βάσης διαμετακομιστικού εμπορίου. Τα ελληνικά λιμάνια μπορούν να παρέχουν τεράστιες δυνατότητες εξοικονόμησης πόρων σε μεγάλες εταιρίες μεταφορών.

Ακόμη τα ελληνικά λιμάνια, εκμεταλλευόμενα τα πλεονεκτήματα που τους παρέχει η δυνατότητα χρηματοδότησης έργων ανάπτυξης και υποδομής από το Χρηματοδοτικό Πρωτόκολλο με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ύψους 3 δις ευρώ, το οποίο συυπολογιζόμενο και με τις ιδιωτικές επενδύσεις, ανέρχεται στα 6 δις ευρώ, δύναται να καταστούν τα μεγαλύτερα διαμετακομιστικά κέντρα της Ανατολικής Μεσογείου και να εξυπηρετήσουν τα πλοία που θα μεταφέρουν εμπορεύματα στην ευρύτερη περιοχή.

Τ 80% του παγκόσμιου εμπορίου διεξάγεται μέσω των θαλασσίων μεταφορών. Οι επενδύσεις στα ελληνικά λιμάνια με παράλληλη ανάπτυξη των διευρωπαϊκών δικτύων θαλασσίων μεταφορών, σε συνδυασμό με το πανευρωπαϊκό δίκτυο και τα υπάρχοντα οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυα δηιουργούν τεράστιες προοπτικές.

Επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας είναι ο κ. Li Ke Lin, πρόεδρος της China Shipping Group. Στο κλιμάκιο επίσης συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της China Shipping Container Line C.O., Ltd., ο Πρόεδρος της China Shipping Europe (Holding) C.O, Ltd, κ. Yu Zenggang, ο επικεφαλής του Γραφείου της China Shipping Group στην περιοχή της Μεσογείου, κ. Ζhu Jinze και οι υπεύθυνοι της Hongkong International Terminal.

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης  Κεφαλογιάννης είχε επισκεφτεί πρόσφατα τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, με σκοπό την υλοποίηση του Χρηματοδοτικού Πρωτοκόλλου για την ανάπτυξη των λιμένων προχωρά με ταχύς ρυθμούς.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Ηράκλειο, στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάνης, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Γεώργιος Βλάχος, υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΕΝ καθώς επίσης και ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ.κ. Ανυφαντάκης Μανώλης και Βιδάκης Γιώργος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου.

Ποια είναι η China Group Shipping

Η  China Group Shipping είναι μία κοινοπραξία επιχειρήσεων, συνασπισμένων σε ενιαίο φορέα, η οποία ιδρύθηκε την 1η Ιουλίου 1997 στη Σαγκάη.

Είναι η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρία στον κόσμο και κάτω από την ομπρέλα της, έχει πέντε εξειδικευμένους εμπορικούς στόλους από δεξαμενόπλοια, επιβατηγά πλοία, φορτηγά πλοία μη εκτελούντα τακτικές γραμμές (tramps), πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και πλοία ειδικών φορτίων. Ο στόλος της συγκεντρώνει 400 πλοία, συνολικού deadweight 11,5 εκατ. τόνων.

 Μεταξύ άλλων η China Group Shipping ασχολείται με την διαχείριση τερματικών σταθμών, χρηματοοικονομικές επενδύσεις, υπηρεσίες μηχανολογικού εξοπλισμού, προμηθειών και εμπορίου, συστήατα πληροφορικής, κ.α. Το ενδιαφέρον των αρχών της Κίνας για την αγορά της ΝΑ Ευρώπης και των Βαλκανίων είναι μεγάλο.

Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι

Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

Print Friendly, PDF & Email

Από manos