κεφαλογιαννης«Το μέγεθος του λιμανιού του Πειραιά, θα έχει το νέο λιμάνι που θα δημιουργηθεί στο Τυμπάκι», δήλωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανόλης Κεφαλογιάννης. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού το ενδιαφέρον των κινεζικών εταιρειών είναι έντονο για την ανάπτυξη κοινής επένδυσης στην περιοχή. Η επένδυση αναμένεται να προχωρήσει άμεσα κι εξετάζεται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί με την υπογραφή διακρατικής συμφωνίας μεταξύ της χώρας μας και της Κίνς.
Ο κ. Κεφαλογιάννης διευκρίνισε πως η επένδυση αφορά στη δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού σταθμού, ο οποίος μπορεί να υποδεχθεί κατά τις δηλώσεις των εκπροσώπων της Κινεζικής αντιπροσωπείας 1εκατ. container με τελικό προορισμό όλη την Ανατολική Μεσόγειο, την Αδριατική, την Μαύρη Θάλασσα και την εσωτερική Ευρωπαϊκή αγορά.
 
Πρόθεση των κινέζων φαίνεται να είναι η δημιουργία ενός λιμένα, container terminal του μεγέθους του Πειραιά. «Αυτό βεβαίως εξαρτάται και από το πόσο θα ανταποκριθεί η Ελλάδα σε αυτή την πρόσκληση. Κοιτάζουμε όλα τα ενδεχόμενα αυτή η επένδυση να προχωρήσει άμεσα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κεφαλογιάννης.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos