Μπορστά στα δικαστήριαΚλειστά παρέμεινα καθ΄ όλη τη διάρκεια της Τρίτης (28/2) τα καταστήματα στην πόλη της Νεάπολης αφού οι κάτοικοι της διαμαρτύρονται για την τροπολογία του υποργείου Εσωτερικών, που μετατρέπει το Βραχάσι σε κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής της Μιλάτου, κάτι που αυτόματα συρρικνώνει το δήμο της Νεάπολης.
Στο κάλεσμα επίσης ανταποκρίηκαν οι δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες αλλά και όσοι οργανισμοί έχουν την έδρα τους στην περιοχή. Πολλοί κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία δικαστηρίων, θέλοντας έτσι να περάσουν ένα ηχηρό μήνυμα προς τους ιθύνοντες, ότι η Νεάπολη δε θα μείνει απαθής να κοιτάει τα τεκταινόμενα που την αφορούν.

«Αντίθετα οι κάτοικοι», όπως ανέφερε ο δήμαρχος Νεάπολης κ. Νίκος Καστρινάκης στον 104.4. «καταρχήν δεν θέλουν να δμιουργήσουν πρόβλημα. Όταν όμως φέρονται πολιτισμένα και βλέπουν να επιβραβεύεται ο τραμπουκισμός καταλαβαίνετε ότι νιώθουν αγανακτισμένοι και αυτό είναι ότι χειρότερο στο συναίσθημα και στον ψυχισμό του καθενός ξεχωριστά, που όταν πια γίνεται όχλος δεν ξέρουμε πως θα αντιδρσει. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει. Μιλούν και για κλεισίματα δρόμων και για Περιφέρεια και δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί η κατάσταση».

Ενώ επεσήμανε ότι το κλείσιμο των καταστημάτων είναι καθολικό και ο ξεσηκωμός των κατοίκων είναι πραγματικά πανλαϊκός και υπερκομματικός. Ο δήμαρχος Νεάπολης θεωρεί ότι τα μηνύματα αυτά έχουν περάσει ήδη στην κυβέρνηση και όχι μόνο αλλά και προς κάθε κατεύθυνση.

Ο Νίκος Καστρινάκης με τους βουλευτές Λασιθίου«Εξάλλου στο Βραχάσι, όπως έχουμε πει και άλλες φορές, υπήρχε το πρόβλημα και ήμασταν διατεθειμένοι να το κουβεντιάσουμε, αλλά ερήμην της κοινωνίας της ίδιας επιβραβεύουν κάποιες λογικές και κάποιες ενέργειες και επιλογές του κ. Ζουράρι και κοινωνία δεν το συγχωρεί. Και είναι πραγματικά πανλαϊκός και υπερκομματικός και γενικός ο ξεσηκωμός της Νεάπολης» τόνισε ο κ. Καστρινάκης

Το κλείσιμο των καταστημάτων αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της λαϊκής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (25.2).

Το ψήφισμα που δόθηκε στη δημοσιότητα:

«Η 28η του Φλεβάρη του 2006 θα παραμείνει στην ιστορία της Νεάπλης.
 
Με τον παλλαϊκό ξεσηκωμό ο λαός διαμαρτυρήθηκε και  έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα  στον Υπουργό Εσωτερικών και σ΄ όλη την Ελλάδα:
Να  αποσυρθεί η Τοπολογία του αποτελεί πλήγμα για το Δήμο μας και για την Αυτοδιοίκηση.
Η προκλητική αγνόηση της κοινωνίας μας και της εκλεγμένης Δημοτικής Αρχής δεν  θα ξεχαστεί ποτέ.
Η πραξικοπηματική διαγραφή του δημοκρατικά και νόμιμα   εκλεγμένου  Τοπικού Συμβουλίου της Μιλάτου  δεν θα νομιμοποιηθεί ποτέ.
Εκείνοι που επιβραβεύουν τις  ακρότητες και τους τραμπουκισμούς  θα τεθούν στο περιθώριο από το λαό μας.
Ζητούμε από την Κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία και να φέρει την  πρότασή της σε διάλογο στα θεσμοθετημένα όργανα της Αυτοδιοίκησης.
Οι δημοκρατικές διαδικασίες ποτέ δεν δημιούργησαν αδιέξοδο. Η διαπλοκή και το ρουσφέτι δεν μπορούν  να κθορίζουν το μέλλον του τόπου.
Η άμεση απόσυρση της απαράδεχτης τροπολογίας και η αναπτυξιακή πρόταση για:  Σχολή ΤΕΙ, για το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης,  για την άμεση έναρξη των Φυλακών, για το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας, για τη μεταφορά ΣΕΑΠ, για το Εφετείο στη Νεάπολη, την ολοκλήρωση των έργων που σταμάτησαν  και μια σειρά θέματα και έργα  αποτελέσει αφετηρία διαλόγου με τους Κυβερνητικούς παράγοντες αν θέλουν να δείξουν έμπρακτα ότι μας  υπολογίζουν.
Είμαστε όοι μαζί ενωμένοι και αποφασισμένοι».
 
 
Γιώργος Τουτουδάκης, Βίκυ Αγγελοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos