Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στα καμένα των Μαλλών
μέσα στα καμένα ο Αργύρης Πανταζής ενημερώνει τον Βασίλη Κεγκέρογλου

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, αποτελούμενο από τον Γραμματέα της Κ.Ο Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, τον επιστημονικό Δ/ντή ΙΣΤΑΜΕ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου, κ. Αντώνη Βγόντζα και τον Γραμματέα της Ν.Ε, κ.Μανώλη Στεφανάκη, επισκέφθηκε σήμερα τον Δήμο Ιεράπετρας και την περιοχή των Μαλλών, όπου στις 19 Ιουλίου είχε εκδηλωθεί η καταστροφική πυρκαγιά.

Κατά την επίσκεψη τους, πραγματοποιήθηκε αρχικά σύσκεψη με την Δημοτική Αρχή, παρουσία των αντιδημάρχων κ.Αργύρη Πανταζή, κ.Λουτσέτη Μανώλη και κ.Φραγκούλη Μανώλη, όπου ενημερώθηκαν  για τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τα αιτήματα του Δήμου.

Συγκεκριμένα ζητούν:

  1. Χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές και ιδιαίτερα στα δίκτυα άρδευσης και ύδρευσης.
  2. την κήρυξη της περιοχής του δάσους που καταστράφηκε ως αναδασωτέα
  3. έργα αντιπλημμυρικής προστασίας ενόψει του χειμώνα και
  4. Να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τις αποζημιώσεις των ιδιωτών, αγροτών, γεωργών και κτηνοτρόφων.

Στην συνέχεια επισκέφθηκαν την τοπική κοινότητα Μαλλών, όπου ιδίοις όμμασι διαπίστωσαν το τεράστιο μέγεθος της καταστροφής.

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στα καμένα των Μαλλών
στις Μάλλες

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, κ. Τσακιράκης Γιώργος μαζί με το μέλος, κ. Αρχοντουλάκη Χαράλαμπο ενημέρωσαν αναλυτικά το κλιμάκιο για τα στρέμματα δασικής και γεωργικής έκτασης που καταστράφηκαν καθώς και για τα σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης και άρδευσης, την αποκατάσταση των οποίων θέτουν ως προτεραιότητα προκειμένου να διασωθούν οι λίγες εναπομείναντες καλλιέργειες.

Τέλος, επέστρεψαν στο Δημαρχείο, όπου ενημερώθηκαν και από τους επικεφαλείς της αντιπολίτευσης, δηλαδή κ. Γ. Προϊστάκη και κ. Μ. Βιαννιτάκη, για τις επιπτώσεις της καταστροφικής πυρκαγιάς(ζημιές σε υποδομές, κλπ) αλλά και για ευρύτερα θέματα ύδρευσης και άρδευσης.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos