ΚΟΒ Σητείας ΚΚΕ για απαράδεκτες πρακτικές του δημάρχου
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

Διαβάζοντας κανείς την ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβουλίου της 6-6-17(…που δημοσιεύθηκε όμως στις 14-6-17) για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τις απολύσεις της ανώνυμης εταιρείας «Βιοκαλλιεργητές Σητείας ΑΕ»

θα νομίσει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησε το θέμα και πήρε απόφαση να συμπαρασταθεί στους απολυμένους. Μόνο που τα πράγματα  δεν είναι καθόλου έτσι.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας δεν πέρασε  η πρόταση της Καράμπελα Σταυρούλας,  δημοτικής  συμβούλου του ΚΚΕ, να συζητηθεί το θέμα των απολύσεων και να ζητηθεί από την εταιρεία να παρθούν πίσω . Ο δήμαρχος δεν επέτρεψε να συζητηθεί το θέμα και η μείζων αντιπολίτευση τελικά συμφώνησε. Ο Δήμαρχος αφού παραποίησε την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης ότι τάχα ζήτησε απόφαση καταδίκης της εταιρείας, αόριστα και υποκριτικά πρότεινε να εκφραστεί αγωνία για το μέλλον της εταιρείας και των θέσεων εργασίας . Τελικά χωρίς καμιά ψηφοφορία για την συγκεκριμένη πρόταση ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προχώρησε στα θέματα ημερήσιας διάταξης.

Και ερωτάται ο Δήμαρχος και όλοι οι Δημοτικοί σύμβουλοι που υπογράφουν από κάτω την ανακοίνωση: Πότε πήραν απόφαση να βγάλουν ανακοίνωση; Πότε ψήφισαν το συγκεκριμένο κείμενο; Πότε συμφώνησαν να εκφράσουν  την συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους? ;

Πάντως όχι στη συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου της 6-6-17.   

Στο συγκεκριμένη συνεδρίαση, ο Δήμαρχος είπε ότι οι εργαζόμενοι δεν του ζήτησαν συμπαράσταση  αλλά να μεσολαβήσει για να έχουν επαφή με την εταιρεία.

Μήπως όλα αυτά οργανώθηκαν στις 13 Ιούνη εκτός Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεφωνήματα μεταξύ συμπολίτευσης και μείζονος αντιπολίτευσης;  Οκτώ μέρες μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θυμήθηκαν ότι κάτι είχαν ψελλίσει για το θέμα στο Τοπλού;

Είναι τυχαίο ότι έγιναν μετά  από τις ενέργειες της ΚΟΒ Σητείας του ΚΚΕ και του Βουλευτή του Συντυχάκη Μανόλη που έφερε το θέμα στην Βουλή και μετά από την τριμερή στο αρμόδιο υπουργείο που έγινε χθες και που φάνηκε ότι οι απολυμένοι θα δικαιωθούν;

ΚΟΒ Σητείας ΚΚΕ για απαράδεκτες πρακτικές του δημάρχου
ο δήμαρχος Σητείας, Θεόδωρος Πατεράκης

Η προσφιλής πρόταση του Δημάρχου, που την χρησιμοποιεί για να κατηγορήσει αυτούς που τολμούν να παίρνουν θέση υπέρ των εργατών και ενάντια στις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας , ενάντια σε κάθε εκπρόσωπο επιχειρηματικών συμφερόντων, είναι ότι γίνεται πολιτική εκμετάλλευση, ότι το κάνουν για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη. , Είναι φανερό ποιος τρέχει να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Είναι ο Δήμαρχος, η δημοτική αρχή αλλά και η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης που φοβούνται ότι οι αγώνες των εργαζομένων που είναι ουσιαστικά απολυμένοι  θα δικαιωθούν και για να σωθούν στα μάτια του Σητειακού λαού για την μέχρι τώρα στάση τους τρέχουν να βγάλουν έστω μια ανακοίνωση την οποία ονομάζουν απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι εργαζόμενοι και συνολικά οι λαϊκές οικογένειες της Σητείας πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα για τον ρόλο των πολιτικών δυνάμεων στο Δήμο Σητείας που αποτελεί συνέχεια του κεντρικού κράτους και της πολιτικής του κατεύθυνσης. Και στον Δήμο φαίνεται καθαρά ποιες δυνάμεις παλεύουν για τις ανάγκες των εργαζομένων και ποιες για τις ανάγκες της εργοδοσίας. Στην κρίσιμη στιγμή και όταν φαινόταν καθαρά ότι εργαζόμενοι και εργοδοσία είναι απέναντι, όταν τσακώνονται επιχειρηματικά συμφέροντα με μόνιμο υποζύγιο τους εργάτες, όχι μόνο δεν υποστήριξαν το δίκιο των εργαζομένων αλλά πήραν «ίσες» αποστάσεις από τον θύτη και το θύμα ενώ ακόμα χειρότερα τους ζήτησαν να συνεργαστούν για το καλό της ανώνυμης εταιρείας  και να μην αγωνιστούν για το δίκιο τους.

Είναι ολοφάνερο ποιοί τους σπρώχνουν να συμβιβαστούν και να σκύψουν κεφάλι και ποιοί αγωνίζονται μαζί τους για τα δικαιώματά τους στην δουλειά και στην ζωή.

Οι αγώνες που χάθηκαν είναι αυτοί που δεν δόθηκαν ποτέ. Τα μέλη , οι φίλοι και οι οπαδοί του ΚΚΕ μέσα και έξω από το Δήμο θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για να υπερασπίσουν την δουλειά και τις ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών

ΚΟΒ Σητείας του ΚΚΕ

15 Ιουνίου 2017

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos