Κοιλαδογέφυρα Χαμέζι υπογραφή σύμβασης (άντε να δούμε)
η κοιλαδογέφυρα σήμερα

Στο σχετικό δημοσίευμα μας για τη κοιλαδογέφυρα στο Χαμέζι, στις 18/10/2016, οι ιθύνοντες του ΟΑΚ μας είχαν διαβεβαιώσει για τη ταχύτητα της όλης διαδικασίας και ότι η όλη υπόθεση θα είχε ολοκληρωθεί στις αρχές του 2017.

Αν θα διαβάσετε “πίσω από τις λέξεις”, στην σχετική ανακοίνωση του ΟΑΚ, το έργο θα έχει αποπερατωθεί σε 6 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης δηλ.: 23 Μαΐου 2016 + 6 μήνες μας κάνει: 23 Νοεμβρίου 2017 !! εδώ θα είμαστε για να δούμε εάν όντως θα ολοκληρωθεί ένα έργο (με έκπτωση 49,94%) που κατά τα άλλα έχει καταντήσει το λασιθιώτικο γιοφύρι της Άρτας.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης:

ΘΕΜΑ: ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΝΩΔΟΜΗΣ ΚΟΙΛΑΔΟΓΕΦΥΡΑΣ ΧΑΜΕΖΙΟΥ  

Από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης ανακοινώνεται ότι:

Την Τρίτη 23 Μαίου 2017, στις 11,30 π.μ.  στα Γραφεία του Οργανισμού στον Άγιο Νικόλαο ( Χορτατσών 18), θα υπογραφεί η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Ενίσχυση ανωδομής υφιστάμενης κοιλαδογέφυρας Χαμεζίου» μεταξύ του ΟΑΚ ΑΕ και της αναδόχου εταιρείας «Κλέαρχος Ρούτσης».

Ο διαγωνισμός της πρώτης φάσης του έργου (προϋπολογισμού 2,2 εκ. €) είχε πραγματοποιηθεί στις 22 Δεκεμβρίου 2016,  είχαν δε κατατεθεί προσφορές από 10 εταιρείες. Τελικά ανάδοχος του έργου, αναδείχθηκε η εταιρεία «Κλέαρχος Γ. Ρούτσης Α.Ε.»  προσφέροντας έκπτωση 46,94%. 

Το αντικείμενο εργασιών είναι η διενέργεια δοκιμαστικής φόρτισης της γέφυρας ενώ παράλληλα θα εκτελεσθούν οι παρακάτω εργασίες: 

  • Κατασκευή πεζοδρομίων και αρμών, τοποθέτηση ηλεκτροφωτισμού.
  • Εργασίες απορροής ομβρίων, διέλευσης καλωδίων, τοποθέτηση στηθαίων, διαμόρφωσης επικλίσεων καταστρώματος, στεγάνωσης και ασφαλτικών, αντιστήριξης και αντιδιαβρωτικής προστασίας των πρανών ανάντι της γέφυρας.
  • Εργασίες διαπλάτυνσης στην υφιστάμενη εθνική οδό για την προσαρμογή της με τον κόμβο Σκοπής (περί την Χ.Θ. 4+300), οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης – ασφάλισης για την προσαρμογή του νέου με το υφιστάμενο δίκτυο στην περιοχή του Α/Κ Σκοπής και την δημιουργία κλάδου εξόδου προς Σκοπή.
  • Ο συνολικός χρόνος περάτωσης του έργου είναι έξι μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης. Προβλέπονται ενδιάμεσες τμηματικές προθεσμίες για την ολοκλήρωση των εργασιών της γέφυρας και την απόδοση της σε κυκλοφορία.
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos