βοήθεια στο σπίτι

Ένα από τα προγράμματα

O Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης και ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου ανακοίνωσαν ότι εξασφαλίστηκαν οι απαιτούμενοι πόροι και υπεγράφη η απόφαση για την εκταμίευση ποσού 25,8 εκ. ευρώ, που αφορά τη χρηματοδότηση των Προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι», Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και «Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας». Με την απόφαση αυτή, το ΥΠΟΙΟ υλοποιεί τη δέσμευσή του για τη συνέχιση των Προγραμμάτων αυτών.

Το ποσό των 25,8 εκατ. ευρώ εξασφαλίστηκε από το εθνικό σκέλος του ΠΔΕ, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τα παραπάνω προγράμματα, μέχρι να αρχίσει η συγχρηματοδότησή τους στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013.
Η απρόσκοπτη συνέχιση των συγκεκριμένων Προγραμμάτων κρίθηκε απαραίτητη, καθώς με τις δράσεις τους βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των άμεσα ωφελούμενων ατόμων (ηλικιωμένων, ΑμεΑ, κ.λ.π.), ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στις γυναίκες να αποδεσμευθούν από τη φροντίδα στο σπίτι και να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.
Σημειώνεται ότι το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» λειτουργούσε μέχρι τις 31 – 7 – 2007 πιλοτικά, με χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ. Μετά από αίτημα της Ελλάδας και διαπραγματεύσεις του ΥΠΟΙΟ με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε., η χρηματοδότησή του παρατάθηκε έως τις 31 – 8 – 2008. Το Πρόγραμμα έχει ήδη τεθεί σε τακτική βάση, με ένα νέο νομικό, κανονιστικό και χρηματοδοτικό πλαίσιο.

Από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos