κοινωνικό παντοπωλείο Αγίου Νικολάου
το κοινωνικό παντοπωλείο Αγίου Νικολάου στην οδό Αναπαύσεως 8

Τους χορηγούς -χωρίς τις προσφορές των οποίων θα ήταν αδύνατο να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας – τους ευαισθητοποιημένους πολίτες, τους εθελοντές, την τοπική κοινωνία,  τους συλλογικούς φορείς, τις επιχειρήσεις, οι οποίες ένωσαν ανιδιοτελώς τις δυνάμεις τους με τους εργαζόμενους των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, προκειμένου να στηρίξουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ευχαρίστησε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την δημοσιοποίηση των απολογιστικών στοιχείων, αναφορικά με τα είδη που διατέθηκαν από την συγκεκριμένη δομή, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016.

Συγχαρητήρια από το κοινωνικό παντοπωλείο

Ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός, συνεχάρη  τους συμπολίτες που με την προσφορά τους, απέδειξαν έμπρακτα για μία ακόμα φορά, ότι μια κοινωνία αλληλεγγύης είναι εφικτή και τους παρότρυνε να συνεχίσουν να στηρίζουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, με γνώμονα την κάλυψη των πρωταρχικών αναγκών  πολλών ομάδων πληθυσμού.

Με τη βοήθειά όλων μας –ανέφερε χαρακτηριστικά- το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα συνεχίσει να επιτελεί τους σκοπούς για τους οποίους δημιουργήθηκε και να προσφέρει ανακούφιση σε ακόμα περισσότερες οικογένειες που πλήττονται καθημερινά από την οικονομική κρίση.

Κοινωνικό παντοπωλείο Απολογισμός

Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016 από το Κοινωνικό παντοπωλείο Αγίου Νικολάου, διατέθηκαν : 120 πακέτα αλεύρι, 27 απορρυπαντικά πλυντηρίου, 634 κουτιά γάλα εβαπορέ, 187 πακέτα ρύζι, 82 μπουκάλια χλωρίνη και άλλα αγαθά, ενώ για το Κοινωνικό παντοπωλείο Νεάπολης , το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, δόθηκαν 44 πακέτα αλεύρι, 11 απορρυπαντικά πλυντηρίου, 179 κουτιά γάλα εβαπορέ, 59 πακέτα ρύζι, 26 μπουκάλια χλωρίνη.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος μεταξύ ανέφερε: «Μετά την αναμόρφωση που έγινε στον τρόπο λειτουργίας, των Κοινωνικών δομών, από την νέα δημοτική αρχή,  είμαστε σε θέση να έχουμε ακριβή εικόνα για τα είδη καθώς και για την ποσότητα των τροφίμων που διακινούνται στο χώρο του κοινωνικού παντοπωλείου. Επιθυμούμε να υπάρχει η μέγιστη δυνατή διαφάνεια, αναφορικά με τα προσφερόμενα είδη.

Η συλλογή των τροφίμων όπως εξάλλου έχει γίνει ήδη γνωστό, προέρχεται από δωρεές και χορηγίες ευαισθητοποιημένων πολιτών, συλλογικών φορέων και επιχειρήσεων, S/M, ξενοδόχων και ήδη έχει ξεκινήσει η επίσημη καταγραφή στοιχείων στο τμήμα της αποθήκης προκειμένου να υπάρξει μια συνολική εικόνα  των προσφερομένων αγαθών  και να επισημανθούν πιθανές ελλείψεις».

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, έχει κατορθώσει να στηρίζει σε μηνιαία βάση, τους ωφελούμενους, διασφαλίζοντας σταθερή τροφοδοσία σε όσους επιβεβαιωμένα έχουν ανάγκη εντελώς δωρεάν.

Αξίζει να σημειώσουμε πέραν των ειδών διατροφής, που μηνιαία διανέμονται (είδη παντοπωλείου) στους ωφελούμενους του συγκεκριμένου προγράμματος παρέχονται δωρεάν είδη ένδυσης-υπόδησης, είδη ψυχαγωγίας για την κάλυψη αναγκών μάθησης και πολιτισμού (βιβλία, παιχνίδια), εκπαιδευτική υποστήριξη στους αδύναμους μαθητές, ενώ οι υπεύθυνοι του συγκεκριμένου προγράμματους επισημαίνουν με βάση την καταγραφή του πρώτου τριμήνου λειτουργίας της δομής, την ανάγκη για  προσφορά στο εξής περισσοτέρων ειδών καθαριότητας και ατομικής υγεινής.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos