Λεμονής, Μουδατσάκης, Παγκάλου,
Λεμονής, Μουδατσάκης, Παγκάλου,

Η οικονομική κρίση, η οποία έχει αποδυναμώσει την χώρα μας τα τελευταία χρόνια, οδηγώντας δεκάδες συνανθρώπους στην ανεργία και στην φτώχεια – η  ανεπαρκής στήριξη του κράτους στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των πολιτών που καθημερινά δοκιμάζονται, καθώς και τα επαναλαμβανόμενα αιτήματα για την δημιουργία δομών στήριξης των οικογενειών που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα κάθε λογής έξοδα,

αποτέλεσαν το «εφαλτήριο», για την δημιουργία «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» από τον Οργανισμό Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγίου Νικολάου (Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν)- δομή που  αναμένεται να στηρίξει μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στη λογική της ισότιμης παροχής ολοκληρωμένης παιδείας .

Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν κ.Νίκος Μουδατσάκης, απώτερος σκοπός  της δράσης που αναμένεται να υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα είναι η δημιουργία ενός «πλέγματος» κοινωνικής προστασίας μέσω του οποίου θα καλύπτονται ενισχυτικά οι εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών του Δήμου, ώστε να καταστεί εφικτή και με αξιοπρεπείς όρους η ισότητα στην πρόοδο και την παρεχόμενη παιδεία.

Ήδη  από τον Οργανισμό, έχει ξεκινήσει η καταγραφή των οικογενειών που ζητούν ενίσχυση, με κριτήρια ένταξης το συνολικό εισόδημα του κάθε νοικοκυριού, ενώ αναμένεται να ληφθούν υπόψιν παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, θέματα υγείας κ.α.

Τα μαθήματα για τα παιδιά του δημοτικού σχολείου, θα ξεκινήσουν μετά την εορταστική περίοδο, στον χώρο του Κ.Α.Π.Η Αγίου Νικολάου (οδός Γιαμπουδάκη) κατά τις μεσημβρινές ώρες), ενώ για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, υπάρχει ήδη μέριμνα σε συννεόηση με τους φροντιστές της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να καλυφθεί όλο το φάσμα των μαθημάτων.

Ήδη εθελοντές εκπαιδευτικοί αφιλοκερδώς δήλωσαν ή αναμένεται να δηλώσουν συμμετοχή στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ο Δήμος, ενώ με την συνδρομή γονέων που δύναται να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του οργανισμού, η δράση αυτή θα επεκταθεί και στην δημοτική κοινότητα Νεάπολης, σύμφωνα με τις ανάγκες που μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί.

«ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ»

Αναφορικά με την λειτουργία του «Κοινωνικού Παντοπωλείου», η λειτουργία του οποίου ξεκίνησε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ο πρόεδρος του Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν ενημέρωσε ότι ήδη (50 οικογένειες από τον Άγιο Νικόλαο, 25 από την Νεάπολη καθώς και 219 εξυπηρετούμενες οικογένειες του επισιτιστικού προγράμματος της Περιφέρειας) ωφελούνται από τις δομές του οργανισμού, ενώ καθημερινά, υποβάλλονται νέες αιτήσεις .

Ο κ. Μουδατσάκης, ευχαριστώντας τον πρόεδρο του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» κ. Κωνσταντίνο Παπαντωνάκη για την εύρυθμη λειτουργία της υφιστάμενης δομής- που οφείλεται κυρίως στην πολύωρη ενασχόληση τόσο του ιδίου, της δ/ντριας του Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν κ.Πόπης Παγκάλου, αλλά και των εθελοντών που πλαισιώνουν τις συγκεκριμένες δομές- έκανε γνωστό ότι αποτελεί αδήριτη ανάγκη η σύμπλευση όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται στον Δήμο με ανάλογα αντικείμενα.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του, ο αντιπρόεδρος του Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν κ. Μιχάλης Λεμονής, τονίζοντας τις προσπάθεις που καταβάλλονται από το ολιγάριθμο προσωπικό του οργανισμού για την εύρυθμη λειτουργία των υφιστάμενων δομών, δεν παρέλειψε ν΄αναφερθεί στην πολύτιμη συνδρομή του Δ.Σ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα και κατά τον καλύτερο τρόπο, επισιτιστικές ανάγκες σπουδαστών της Ανωτέρας Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης (ΑΣΤΕΚ), μετά από σχετικό αίτημα του προεδρείου των σπουδαστών.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos