οι επικεφαλής των επιστημονικων φορέων της χώρας
οι επικεφαλής των επιστημονικων φορέων της χώρας

Ενώνουν τις δυνάμεις τους για κοινό αγώνα οι επιστημονικοί φορείς της χώρας μας, ενάντια στις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, καθώς τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο νόμου θα εξοντώσει τους ελεύθερους επαγγελματίες και θα οδηγήσει σε αφανισμό το επιστημονικό δυναμικό του τόπου.

Κατά τη διάρκεια της κοινής Συνέντευξης Τύπου των επιστημονικών φορέων που διοργανώθηκε νωρίτερα σήμερα στα γραφεία του ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα),

μίλησαν ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός,  ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος, ο πρόεδρος της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Βασίλης Αλεξανδρής, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κων/νος Κόλλιας, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κων/ νος Λουράντος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Θανάσης Κατσίκης, η πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου Αθηνά Τραχήλη, ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Γιώργος Ρούσκας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ευθύμιος Πρεκετές, το μέλος της διοίκησης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Διονύσης Γκούτης, η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών Φιλένια Σιδέρη, ο αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Γιάννης Μαρμαράς, ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος Δημήτρης Γαβαλάκης και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φοροτεχνικών Γιώργος Χριστόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός επεσήμανε ότι οι επιστημονικοί φορείς δίνουν κοινό αγώνα για την επιβίωση. Για να μη μείνει η χώρα χωρίς επιστήμονες, καθώς με την εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων –που οδηγούν σε πληρωμές φόρων και εισφορών της τάξης του 90% εώς140%- οι ελεύθεροι επαγγελματίες αναγκάζονται να μεταναστεύσουν.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος, τόνισε πως με τα όσα προβλέπονται δεν υπάρχει δυνατότητα επιβίωσης και θα επέλθει μεγάλη υγειονομική κρίση στον τόπο.

Ο πρόεδρος της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Βασίλης Αλεξανδρής δήλωσε πως δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει χωρίς καμιά αναλογιστική μελέτη και τόνισε πως εκ των πραγμάτων –λόγω φυσικής αδυναμίας- δεν θα καταβάλλονται οι προτεινόμενες εισφορές.

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κων/νος Κόλλιας είπε πως δεν μιλάμε για ασφαλιστική μεταρρύθμιση –όπως παρουσιάζεται- αλλά για φοροεισπρακτική και κεφαλικό φόρο.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κων/ νος Λουράντος, χαρακτήρισε το προσχέδιο νόμου αντιδημοκρατικό, φοροεισπρακτικό, τιμωρητικό, άδικο, που ενισχύει τη φοροδιαφυγή.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Θανάσης Κατσίκης επεσήμανε ότι το εν λόγω ασφαλιστικό δεν θα προσφέρει λύση, αλλά θα αυξήσει την ανεργία και θα πλήξει τις νέες γενιές.

Η πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου Αθηνά Τραχήλη υπογράμμισε πως δεν μιλάμε για μεταρρύθμιση, αλλά απορρύθμιση, δηλώνοντας ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν θα επιβιώσουν…

Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Γιώργος Ρούσκας δήλωσε ότι «δεν μπορούμε πλέον να επιβιώσουμε και για αυτό και εξεγειρόμαστε».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ευθύμιος Πρεκετές, τόνισε πως όταν φτάσουν στην εξαθλίωση οι δικαστικοί επιμελητές, το έργο τους θα αναλάβουν εισπρακτικές εταιρίες με μαφιόζικες μεθόδους…

Το μέλος της διοίκησης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Διονύσης Γκούτης, υπογράμμισε πως ασφαλιστικό νομοσχέδιο αποτελεί την ταφόπλακα των ελευθέρων επαγγελματιών και γι αυτό πρέπει να αποσυρθεί.

Η  πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών Φιλένια Σιδέρη δήλωσε πως με τα προτεινόμενα μέτρα εξοντώνονται οι μικρές επιχειρήσεις και το νομοσχέδιο έχει καθαρά αντι-αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Ο αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Γιάννης Μαρμαράς είπε με έμφαση πως αν εφαρμοστεί το εν λόγω ν/σ θα σαρώσει όλη την αγορά…

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος Δημήτρης Γαβαλάκης τόνισε πως η συγκεκριμένη πρόταση νόμου στοχεύει στην περαιτέρω φτωχοποίηση και  έχει αντιπαραγωγικό και αντιαναπτυξιακό χαρακτήρα.

Τέλος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φοροτεχνικών Γιώργος Χριστόπουλος χαρακτήρισε απαράδεκτη την υπερβολική αύξηση των εισφορών και τόνισε πως υπερφορολόγηση και φοροδιαφυγή είναι «αδέλφια».

Οι εκπρόσωποι των φορέων κάλεσαν όλους τους αυταπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστημόνες αλλά και όλη την κοινωνία να αντιδράσουν στο προτεινόμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και να συμμετέχουν στην πορεία διαμαρτυρίας που διοργανώνουν οι επιστημονικοί φορείς την Πέμπτη 21/1 στις 11:30πμ στα Προπύλαια.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos