Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην αντιπεριφέρεια Λασιθίου
μητροπολίτες, βουλευτής, περιφερειάρχης, αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχοι …..

Με τις ευλογίες των Μητροπολιτών Ιεραπύτνης και Σητείας και Πέτρας Χερρονήσου, έγινε το πρωί της Δευτέρας (2/1), η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της αντιπεριφέρειας Λασιθίου.

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, η τελετή δεν έγινε τη πρώτη ημέρα του έτους, μετά τη καθιερωμένη δοξολογία, αλλά τη δεύτερη ημέρα με την αντιπεριφέρεια σε λειτουργία.

Παρόντες, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, η αντιπεριφερειάρχης βεβαίως Πελαγία Πετράκη, ο βουλευτής Λασιθίου Μανώλης Θραψανιώτης, οι δήμαρχοι Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας και οροπεδίου Λασιθίου, υπάλληλοι της αντιπεριφέρειας και κόσμος. Βυζαντινούς ύμνους και τα κάλαντα έψαλλε η χορωδία του κ. Φουλεδάκη.

Οι μητροπολίτες ευχήθηκαν για το νέο έτος ενώ ο περιφερειάρχης Κρήτης, αναφέρθηκε στο 2016 και στο νέο έτος και στις προσπάθειες που γίνονται για μια σειρά θέματα όπως ο βόρειος οδικός άξονας.

Εξέφρασε την ευχή αλλά και την αισιοδοξία του ότι, το νέο έτος, το 2017, θα είναι καθοριστικό και θα σηματοδοτήσει το μεγάλο έργο του ΒΟΑΚ που υιοθετήθηκε από την Κυβέρνηση η πρόταση της Περιφέρειας για ένα σύγχρονο ασφαλές αυτοκινητόδρομο χωρίς διόδια με ρήτρα διαθεσιμότητας και με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Ο κ. Αρναουτάκης παράλληλα τόνισε ότι, στη Περιφέρεια Κρήτης έχουμε κάνει πράξη την ενότητα, την αλληλεγγύη την συνεργασία και απηύθυνε έκκληση στο πολιτικό σύστημα στους καίριους τομείς να είναι ενωμένο. Για τη νέα χρονιά ο Περιφερειάρχης ευχήθηκε σε όλους υγεία, δύναμη, ελπίδα εκφράζοντας παράλληλα την χαρά του που βρέθηκε με τους δυο Μητροπολίτες της Περιφερειακής Ενότητας οι οποίοι ευλόγησαν την βασιλόπιτα.

Το φλουρί της βασιλόπιτας που κόπηκε για τους φορείς έτυχε στον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Μανόλη Πεπόνη και το φλουρί της βασιλόπιτας των εργαζομένων στη ΠΕ Λασιθίου έτυχε στην υπάλληλο Ελένη Κωστάκη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη διανομή της βασιλόπιτας, ένα μικρό κέρασμα για όλους και κάλαντα από τη χορωδία Φουλεδάκη

 

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos