Η αφίσσα

Ψωμοτύρι 2

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, σε συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Γεύσης οργανώνει την 19η-20η Ιουλίου 2008 μια σημαντική εκδήλωση με σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό στην ποιότητα του τυριού, του ψωμιού και του κρασιού και να υποκινήσει περισσότερους παραγωγούς να βαδίσουν το δρόμο της ποιοτικής αναζήτησης.
Η κορυφαία εκδήλωση του διημέρου προγράμματος θα γίνει στη Προβλήτα της Ελούντας την Κυριακή 20/7 από τις 18:30, όπου 30 περίπου παραγωγοί κρασιού θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, παράλληλα με τους τυροκόμους Κρήτης και την Ένωση παξιμαδιού Κρήτης.
Στην ίδια εκδήλωση, θα διαγωνιστούν πολιτιστικοί σύλλογοι από όλη την Κρήτη, αλλά και ιδιώτες, σε παρασκευές με αλεύρι, τυρί, μέλι, ελαιόλαδο και μυρωδικά (π.χ. πιτάκια, νεράτες, καλιτσούνια, ανεβατά, λουκούμια…). Θα κριθούν από δημοσιογράφους – γευσιγνώστες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης: – Ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο για το κρασί για επαγγελματίες – Μια εσπερίδα για την επιμόρφωση του κοινού στο κρασί, το τυρί, το παξιμάδι όπου θα γίνει μάθημα γευσιγνωσίας και θα δοκιμαστούν κρασιά σε συνδυασμό με τυριά και παξιμάδια.

Το πρόγραμμα του διημέρου έχει ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 19/7/2008
09:00 – 13:00 ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «ΜΠΑΡΚΟ»:
«Σεμινάριο Κρασιού για επαγγελματίες» Στο σεμινάριο, εκτός από την γευσιγνωσία και το σερβίρισμα του κρασιού, θα διδαχθούν, αρμονία γεύσεων, διαχείριση αποθεμάτων κρασιού και ελαττώματα κρασιού
18:00 – 21:00 ΠΛΑΖ Ε.Ο.Τ. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ:
Επιμορφωτική εσπερίδα για το κοινό: «Κρασί, τυρί και παξιμάδι: Τρία διεθνή διαβατήρια της Κρήτης»
Θα αναφερθούν οι εξελίξεις των τελευταίων ετών στα τρία προϊόντα, θα αναλυθούν θέματα ποιότητας, θα συζητηθούν θέματα χωρικής οινοποίησης, θα διδαχθεί η διαδικασία της γευσιγνωσίας και στοιχεία αρμονίας γεύσεων και θα γίνει γευσιγνωσία επιλεγμένων κρασιών που συνοδεύονται από αντίστοιχα τυριά και παξιμάδι. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
21:00 : «Μετάβαση εισηγητών και δημοσιογράφων στο πανηγύρι του Προφήτη Ηλία στο Σκινιά
Το κοινό καλείται να ακολουθήσει και να συμμετάσχει στην ιδιαίτερα επιτυχημένη πολιτιστική εκδήλωση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 20/7
11:00 «ΜΠΑΡΚΟ» Κιτροπλατεία:
Παρουσίαση επιλεγμένων και πειραματικών κρασιών, τυριών και παξιμαδιών στους δημοσιογράφους.
Η εκδήλωση είναι κλειστή για το κοινό.
13:00 Συνέντευξη τύπου
14:00 Γεύμα της Δημοτικής αρχής στους δημοσιογράφους και τους εκθέτες της εκδήλωσης.

18:30 στη Προβλήτα της Ελούντας
2η Ανοικτή έκθεση «Κρασί και Ψωμοτύρι»
19:30 Διαγωνισμός Πολιτιστικών Συλλόγων: Παρασκευές με αλεύρι, τυρί, μέλι, ελαιόλαδο και μυρωδικά.
21:00 Βράβευση
21:30 ΚΡΗΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΟΡΟΥ ΓΙΑΝΝΘΚΟΥ – ΤΑΜΙΩΛΑΚΗ.

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ : AQUILA HOTELS & RESORTS
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : ΑΝΑΤΟΛΗ, 104,4 FM RADIO, ΛΑΤΩ 103,3 FM

Η εκδήλωση υλοποιείται στα πλαίσια του έργου «ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ» του ΜΕΤΡΟΥ 4.4: «Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις αστικής ανάπτυξης σε τοπικές ζώνες μικρής κλίμακας» ΕΤΠΑ του ΠΕΠ ΚΡΗΤΗΣ 2000- 20006 και χρηματοδοτείται κατά 80% από Κοινοτική συμμετοχή (ΕΤΠΑ) και 20% από κρατικούς πόρους. Η εκδήλωση επίσης υλοποιείται χάρις σε συμπληρωματικές χορηγίες οργανώσεων και ιδιωτών.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ:
Περιφέρεια Κρήτης
Δήμος Αγίου Νικολάου
Με την συνεργασία της Ελληνικής Ακαδημίας Γεύσης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos