Η αφίσσα

Κρασί και Ψωμοτύρι

Με αρκετή προσέλευση κόσμου, επιβραβεύτηκε η πρώτη απόπειρα έκθεσης των βασικών Κρητικών γεύσεων παρά τα οργανωτικά προβλήματα που θα δούμε στη συνέχεια. Η όλη εκδήλωση εκτιλύχθηκε στο θεατράκι της λίμνης του Αγίου Νικολάου, τη Κυριακή (1/7), με πολλούς θεατές και ανθρώπους που θέλησαν να δοκιμάσουν τις γεύσεις των παξιμιαδιών, των κρασιών και των τυριών. Παραβρέθηκαν και προσκεκλημένοι ειδικευμένοι στη διατροφή δημοσιογράφοι Αθηναϊκών εφημερίδων.

Στο χώρο του μικρού θεάτρου της λίμνης, στήθηκαν μικρά περίπτερα που στέγασαν τα παξιμάδια τα τυριά και τις Κριτσώτικες μυζηθρόπιτες. Οι τελευταίες έκλεψαν στη κυριολεξία τη παράσταση, αφού ήταν το περίπτερο με την μεγαλύτερη προσέλευση.
Γύρω υπήρχαν τραπέζια με κρασιά διαφόρων οινοπαραγωγών, τα οποία μπορούσε να γευτεί το κοινό.

Η μυζηθρόπιτα ίπταται

Κρασί και ψωμοτύρι

Παράλληλα παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου στους προσκεκλημένους δημοσιογράφους, οι οποίοι το πρωί ξεναγήθηκαν στο κόλπο του Μεραμπέλλου.

Αργότερα το βράδυ ακολούθησε γευσιγνωσία τυριού – κρασιού, τα αποτελέσματα της οποίας θα δούμε μάλλον στα εξειδικευμένα αθηναϊκά έντυπα.
Την όλη βραδιά έντυσε μουσικά το ροκ συγκρότημα του Λυκείου Αγίου Νικολάου.

Όσο για τα οργανωτικά προβλήματα:
Τα κρασιά ήταν καλά εκτεθειμένα, όχι όμως τα παξιμιάδια και τα τυριά, που ήταν συγκεντρωμένα σε δύο περίπτερα. Ουδείς κατάλαβε ότι μεγάλο μέρος των παξιμαδιών προερχόταν από την Καλαμπόκης Α.Ε. και ότι το ελαιαόλαδο προήλθε από τον Συνεταιρισμό Κριστάς. Τέλος, ήταν εμφανής η απουσία της Ένωσης Αγροτικών Συναιτερισμών Σητείας, η οποία προσκεκλήθη μερικές μόλις ώρες πριν. Και ακόμα, όσο φιλότιμα και αν προσπάθησαν τα παιδιά του ροκ συγκροτήματος του Λυκείου δεν έδεναν με τη βραδιά.

Εν κατακλείδι:
καταγράφουμε θετικά τη πρώτη αυτή προσπάθεια τέτοιου είδους, αρκεί η επόμενη φορά να είναι πιο προσεγμένη, περιλαμβάνοντας όλους όσους προσπαθούν και ωθούν μπροστά αυτό το τόπο.

Τα παξιμάδια

Κρασί και ψωμοτύρι

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε στα πλαίσια του έργου «ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ» του ΜΕΤΡΟΥ 4.4: «Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις αστικής ανάπτυξης σε τοπικές ζώνες μικρής κλίμακας» ΕΤΠΑ του ΠΕΠ ΚΡΗΤΗΣ 2000- 20006 και χρηματοδοτείται κατά 80% από Κοινοτική συμμετοχή (ΕΤΠΑ) και 20% από κρατικούς πόρους. Η εκδήλωση επίσης υλοποιείται χάρις σε συμπληρωματικές χορηγίες οργανώσεων και ιδιωτών.

Οργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Αγίου Νικολάου, Ελληνική Ακαδημία Γεύσης.

Print Friendly, PDF & Email
Η αφίσσα

Κρασί και ψωμοτύρι

Η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Αγίου Νικολάου, σε συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Γεύσης και άλλους φορείς οργανώνει την 1η Ιουλίου μια σημαντική εκδήλωση στν Λίμνη του Αγίου Νικολάου:

Σε ανοικτή έκθεση για το κοινό, κατοίκους και επισκέπτες και τους δημοσιογράφους, θα παρουσιαστούν τα κρασιά, τα τυριά και επιλεγμένα ψωμιά και αρτοσκευάσματα της Κρήτης.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι:

Περισσότερα

Print Friendly, PDF & Email

Από manos