Κρητικά μαγειρέματα του δρόμου, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου
Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού με «Κρητικά μαγειρέματα του δρόμου»

Κρατώντας ζωντανή την παράδοση της κρητικής φιλοξενίας, ο Άγιος Νικόλαος στήνει το μεγαλύτερο τραπέζι κρητικής και δημιουργικής ελληνικής κουζίνας, στο δρόμο.

Με το συντονισμό του μάγειρα Γιάννη Βαξεβάνη, την ενεργή παρουσία και στήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης και την φιλοξενία διακεκριμένων μαγείρων της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ) και η Περιφέρεια Κρήτης συνδιοργανώνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, μια ξεχωριστή εμπειρία γευσιγνωστικών απολαύσεων για κάθε επισκέπτη και κάτοικο του Αγίου Νικολάου και της Κρήτης, προκειμένου να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού με «Κρητικά μαγειρέματα του δρόμου».

Διακεκριμένοι Έλληνες σεφ στηρίζουν με την παρουσία τους τη διοργάνωση και μαγειρεύουν μαζί με τους συναδέλφους τους από τα δεκάδες βραβευμένα και διακεκριμένα εστιατόρια των ξενοδοχείων και της πόλης του Αγίου Νικολάου και της Ελούντας.

‘Όλοι οι μάγειρες προετοιμάζονται για να παρουσιάσουν ευφάνταστες μαγειρικές δημιουργίες με αφετηρία τις παραδοσιακές κρητικές γεύσεις, τα υλικά της κρητικής γης και τα παραδοσιακά φαγητά της κρητικής και της ελληνικής κουζίνας.

Όσοι παρευρεθούν θα μπορούν να δοκιμάσουν πρωτότυπες και παραδοσιακές συνταγές από 30 διαφορετικούς σεφ και τις ομάδες τους ενώ παράλληλα για πρώτη φορά θα υπάρχουν δεκάδες ετικέτες των κορυφαίων ελληνικών κρασιών και μια μεγάλη ποικιλία από τον πολυβραβευμένο την τελευταία δεκαετία κρητικό αμπελώνα. Η εκδήλωση «Κρητικά μαγειρέματα του δρόμου» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 στις 19:00 στην περιοχή της Κιτροπλατείας, στο κέντρο του Αγίου Νικολάου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos