Νοσοκομείο Αγίου ΝικολάουΚρούσμα μηνιγγίτιδας, σε 59χρονο συνεργάτη δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου, καταγράφηκε το μεσημέρι της Τρίτης (27/2) όταν ο συγκεκριμένος άνδρας, πήγε μόνος του στο Νοσοκομείο όπου και εισήχθη εειγόντως στη μονάδα εντατικής θεραπείας.
Το περιστατικό είχε σαν αποτέλεσμα, λίγες ώρες μετά, η Παιδιατρική Κλινική να δεχτεί πολλές δεκάδες γονείς οι οποίοι έσπευσαν πανικόβλητοι για να ενημερωθούν, πράγμα για το οποίο φρόντισε ο ιατρός κ. Καμπουράκης.

Το σχολείο, για ψυχολογικούς κυρίως, λόγους, δεν λειτούργησε σήμερα, κατόπιν εντολής του νομάρχη.

Ο συγκεκριμένος άνδρας, νοσηλεύεται σε καταστολή σε δωμάτιο της εντατικής και το μικροβιολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου είναι σίγουρο πλέον ότι πρόκειται για πνευμονιόκοκκο. Έτσι χορηγείται πλέον η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή στον ασθενή ο οποίος πλέον δεν έχει πυρετό. Όπως μας είπε ο Διευθυντής της μονάδας εντατικής θεραπείας κ. Τρουλάκη, οι γιατροί θα προσπαθήσουν μετά από 24 ώρες να ξυπνήσουν τον ασθενή, αν και η μέχρι στιγμής πορεία του εξελίσσεται ικανοποιητικά.

Όπως μας είπε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πάνος Σπαθαράκης, ο κίνδυνος μετάδοσης υπάρχει μόνο με επαφή, δηλ. Στο στενό οικογενειακό περιβάλλον του ασθενούς.

Ευχαρίστησε δε τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για την άμεση αντιμετώπιση του συμβάντος.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos