Μέχρι πότε θα υπάρχει αυτή η εικόνα;

Πρόβατα στην ύπαιθρο

Προβληματισμένοι εμφανίζονται οι κτηνοτρόφοι για το μέλλον των εκμεταλλεύσεων τους μετά από τα πολλά προβλήματα που αντί να επιλύονται, χειροτερεύουν και πολλαπλασιάζονται, οδηγώντας τους στην απόγνωση.
Όπως μας είπε ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Λασιθίου Γιάννης Μπρόκος, μαζί με τις αυξήσεις των ζωοτροφών, των φαρμάκων, των καυσίμων, τώρα ήρθε και το κλείσιμο των σφαγείων να επιτείνει την ήδη επιβαρημένη κατάσταση.

Δυστυχώς, ούτε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου, ούτε οι κατά τόπους δήμοι έλαβαν στα σοβαρά ποτέ τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αποτέλεσμα τα υπάρχοντα σφαγεία να οδηγούνται στο κλείσιμο αφού δεν τηρούν ούτε καν τα υποτυπώδη, με πρώτα να κλείνουν τα δημοτικά σφαγεία Αγίου Νικολάου.
Έτσι το μόνο που μένει είναι τα σφαγεία της Νεάπολης, που όμως δεν αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί πριν το Σεπτέμβριο, αλλά ούτε διαθέτουν γραμμή σφαγής βοοειδών.

Επίσης, όπως μας είπε ο κύριος Μπρόκος, προχωρεί η σύσταση του παγκρήτιου φορέα των κτηνοτρόφων μέσω του οποίου θα διακινούν τα προϊόντα τους, ενώ καταδίκασε την επίθεση του νομάρχη Δωδεκανήσων Γιάννη Μαχαιρίδη κατά του προέδρου των κτηνοτρόφων Ηρακλείου κ. Καράτζη για τη γνωστή υπόθεση των αμνοεριφίων από τη Κάσο.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos