Κύμα συμπαράστασης στους πυροπαθείς της Αττικής
όσοι κατάφεραν να φτάσουν στη θάλασσα στο Μάτι

Πρωτοφανές για το μέγεθος του κύμα συμπαράστασης προς τους πυροπαθείς της ανατολικής Αττικής βρίσκεται σε εξέλιξη και μεγεθύνεται σε όλη τη χώρα και στο εξωτερικό.

Εκτός από τον απλό κόσμο που μαζεύει φάρμακα, τρόφιμα, ακόμα και αίμα, φορείς, επιχειρήσεις, στηρίζουν τους ανθρώπους αυτούς με κάθε τρόπο.

Ενός λεπτού σιγή στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τα θύματα των πυρκαγιών

Με την τήρηση ενός λεπτού σιγής, για τα θύματα των πυρκαγιών των τελευταίων ημερών στην Αττική, ξεκίνησε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης.

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στο εθνικό πένθος ενώ υπογραμμίστηκε πως και η Κρήτη τις τελευταίες μέρες έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τις πυρκαγιές που σημειώθηκαν στα Χανιά αλλά και νωρίτερα σε άλλες περιοχές του νησιού.

Δικηγορικός Σύλλογος Λασιθίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018 σε κλίμα βαθειάς οδύνης και αποφάσισε ως δείγμα ελάχιστης συμπαράστασης προς τους πληγέντες συνανθρώπους μας από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική, να καταβληθεί το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων ευρώ στον λογαριασμό με IBAN: GR39 0172 0110 0050 1103 3422 571 στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, τον οποίο άνοιξε προς το σκοπό αυτό ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών για την οικονομική στήριξη των πυροπλήκτων. Παρακαλούμε θερμά τα μέλη μας, εφόσον επιθυμούν να συνδράμουν οικονομικά.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λασιθίου θα εξακολουθεί να υποστηρίζει με κάθε τρόπο συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί.

Για το Διοικητικό  Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου

Η Εκπρόσωπος Τύπου

Χρυσάνθη Κ. Φαρσάρη

Στο πλευρό των πληγέντων η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα

Το Διοικητικό  Συμβούλιο της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας σε έκτακτη συνεδρίασή του με αφορμή τις οδυνηρές επιπτώσεις που προκάλεσαν οι πρόσφατες εκτεταμένες πυρκαγιές στην Αττική, εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και αλληλεγγύη στις οικογένειες των θυμάτων.

Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και ως ελάχιστη συμπαράσταση  στις δύσκολες ώρες των κατοίκων των πληγέντων περιοχών αποφασίζει:

  • Τη δωρεά ποσού 50.000€ για την κάλυψη μέρους των αυξημένων αναγκών τους.
  • Την αναστολή πληρωμής δόσεων για στεγαστικά, καταναλωτικά και επαγγελματικά δάνεια για χρονικό διάστημα 6-12 μηνών.
  • Την παροχή χαμηλότοκων επισκευαστικών δανείων μακρόχρονης αποπληρωμής για την αποκατάσταση των ζημιών σε σπίτια και επαγγελματικές εγκαταστάσεις των πληγέντων πελατών της Τράπεζας .

Οι διευκολύνσεις αφορούν φυσικά ή νομικά πρόσωπα που θα χαρακτηριστούν επίσημα ως πυρόπληκτοι και γενικά ζημιωθέντες από τις αρμόδιες αρχές.

Κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης που επιθυμεί να συνδράμει στην κοινή προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για την ανακούφιση των πληγέντων, μπορεί να απευθυνθεί στα καταστήματα του δικτύου της Παγκρήτιας Τράπεζας, καταθέτοντας ανέξοδα οποιοδήποτε ποσό στον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής Πυροπλήκτων της Τράπεζας της Ελλάδος, με αριθμό 23/2341195169 και IBAN GR4601000230000002341195169.

Η ΕΡΤ στηρίζει τους πυρόπληκτους της Αττικής

Η ΕΡΤ, συμμετέχοντας στο βαρύ πένθος για τα θύματα των πρόσφατων καταστρεπτικών πυρκαγιών στην Αττική, αποφάσισε την ανάληψη δράσεων για την ενεργό στήριξη των πυροπλήκτων της περιοχής.

Σε αυτό το πλαίσιο, η διοίκηση της εταιρείας έλαβε την απόφαση να καταθέσει το ποσό των εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ στον ειδικό τραπεζικό λογαριασμό που δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση στην Τράπεζα της Ελλάδος για την ανοικοδόμηση των περιοχών που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές. Υπογραμμίζεται, ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις προσφορές τους στον συγκεκριμένο λογαριασμό με αριθμό 23/2341195169 και ΙΒΑΝ: GR4601000230000002341195169.

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης  και ο εμπορικός κόσμος της Κρήτης, πενθεί για τις δολοφονικές πυρκαγιές που στοίχισαν  τόσες ανθρώπινες ζωές και προτείνει σε όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της Κρήτης, να αναλάβουν πρωτοβουλίες  και να συνδράμουν άμεσα και με κάθε πρόσφορο τρόπο στη συγκέντρωση ανθρωπιστικού υλικού για τους συνανθρώπους μας που πλήττονται και δοκιμάζονται από αυτή την ανείπωτη τραγωδία.

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για υγειονομικό υλικό, στερεά τρόφιμα, μάσκες και γάντια μιας χρήσεως, γάλατα μακράς διάρκειας, βρεφικά είδη και εμφιαλωμένα νερά.

Επίσης οι Εμπορικοί Σύλλογοι που διαθέτουν τράπεζες αίματος να συμβάλλουν στην έκκληση για αίμα.

Στο πλευρό των πυρόπληκτων οι φορείς του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

    Συγκινητική  ήταν  η ανταπόκριση των πολιτών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στο κάλεσμα για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας που πρόσφατα πλήγηκαν από τις καταστροφικές φωτιές της Αττικής.

   Η ανταπόκριση  ήταν συγκλονιστική  με κύμα ανθρωπιάς και άμεσης ανταπόκρισης  από τον κόσμο που αυθόρμητα προσήλθε στο κάλεσμα που  απεύθυναν λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη παράσταση της Δημοτικής Θεατρικής Ομάδας. Η θεατρική παράσταση έλαβε χαρακτήρα αλληλεγγύης και συμπαράστασης με απόφαση του Δήμου, των μαζικών φορέων και των αθλητικών σωματείων της περιοχής. Σε ελάχιστες ώρες συγκεντρώθηκε μεγάλη ποσότητα υγειονομικού και φαρμακευτικού  υλικού, τροφίμων αλλά και οικονομικής ενίσχυσης.

  Ευχή όλων μας, να είναι η τελευταία συμφορά και ελπίδα μας η ανθρωπιά και η  αλληλεγγύη  από τους καθημερινούς μικρούς και μεγάλους ήρωες.

Συγκέντρωση ειδών ιατρικής φροντίδας στο Πολύκεντρο Νεολαίας

Ο Δήμος Ηρακλείου και η Ομάδα Εθελοντών Κοινωνικής Πολιτικής συνεχίζουν ην συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες από τις φωτιές της Αττικής.

Επειδή οι ανάγκες σε τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής έχουν καλυφθεί, παρακαλούνται όσοι θέλουν να βοηθήσουν, να προσφέρουν μόνο φαρμακευτικό υλικό και είδη ιατρικής φροντίδας,  στο Πολύκεντρο Νεολαίας , σήμερα Πέμπτη 26 Ιουλίου, έως τις 13.00 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 19.00 έως τις 21.00.

Κινητοποίηση εθελοντών μηχανικών για συνδρομή στην καταγραφή των ζημιών από τις πυρκαγιές

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας από την πρώτη ημέρα της τραγωδίας που έπληξε την Αττική εξέφρασε τη θλίψη του τεχνικού κόσμου της χώρας και εξεδήλωσε διαθεσιμότητα για συνδρομή με κλιμάκια μηχανικών σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες της Κεντρικής Διοίκησης και των ΟΤΑ, με επιστολές του Προέδρου του Γιώργου Στασινού προς τις αρμόδιες κρατικές Υπηρεσίες (Υπουργείο Υποδομών, Υπουργείο Εσωτερικών, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας) και την Αυτοδιοίκηση.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο  Λασιθίου

μπροστά σε αυτή την εθνική τραγωδία που βιώνει η χώρα μας από τις φονικές  πυρκαγιές στην Αττική, καλεί τους  Λασιθιώτες να στηρίξουν την προσπάθεια για την βοήθεια και ανακούφιση των πληγέντων συνανθρώπων μας, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

  Όλοι μπορούμε, ανάλογα με τις δυνατότητές μας, να προσφέρουμε είτε με είδη πρώτης ανάγκης    που περισυλλέγονται και στις τέσσερις πόλεις του Νομού από συλλογικούς φορείς και την αυτοδιοίκηση, είτε με χρήματα σε λογαριασμούς που έχουν ανοιχθεί από διάφορες εθελοντικές οργανώσεις.

  Καλούμε τα σωματεία μέλη μας και τους εργαζόμενους να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη στους πληγέντες, συνεισφέροντας όπως και όσο μπορούν στην ανακούφιση των συμπολιτών μας.

  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο  Λασιθίου  ως ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης θα συνεισφέρει  με χρηματικό ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό του Ελληνικού Ερυθρού  Σταυρού για το σκοπό αυτό.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos