Κύριλλος, μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας, συγχαρητήρια
ο Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος

Συγχαρητήρια μηνύματα προς τον νεοεκλεγέντα μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλο.

Η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη έστειλε προς τον εκλεγέντα Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο το ακόλουθο μήνυμα:

η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη
η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη

Σεβασμιότατε,

Σας εκφράζω τα θερμά συγχαρητήρια μου για την εκλογή σας στο αξίωμα του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας και σας εύχομαι επιτυχία στο έργο σας.

Είμαι βέβαιη ότι στην δύσκολη αυτή συγκυρία της κρίσης στις προτεραιότητες σας θα ανήκει το κοινωνικό έργο της εκκλησίας στο οποίο όπως και όπου αλλού χρειάζεται θα έχετε κάθε δυνατή συμπαράσταση και συνεργασία από μέρους μου.

Σας εύχομαι υγεία και καλή δύναμη για την επιτέλεση των καθηκόντων σας.

Με τιμή,

Πελαγία Πετράκη

Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου

 

 

 

 

Κύριλλος, μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας, συγχαρητήρια
ο Μανώλης Θραψανιώτης

Σεβασμιότατε,

Θερμά συγχαρητήρια για την ανάδειξη σας στο αξίωμα του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας!

Σας εύχομαι καλή δύναμη στο έργο που επωμίζεστε στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας και ο Νομός μας. Σας διαβεβαιώνω ότι θα είμαι αρωγός σε κάθε προσπάθεια που θα συμβάλει στην πρόοδο και την προκοπή των συνανθρώπων μας.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία στο πνευματικό, κοινωνικό και ανθρωπιστικό σας έργο.

Μανόλης Θραψανιώτης

Βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ

 

 

 

Κύριλλος, μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας, συγχαρητήρια
ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης

Τα συγχαρητήρια του εκφράζει ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο νέο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης Σητείας κ.κ. Κύριλλο με αφορμή την σημερινή ομόφωνη εκλογή του από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης. Σε μήνυμα του ο κ. Αρναουτάκης αναφέρει:

«Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, σας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την άξια εκλογή σας,  ως νέος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης Σητείας. Στο πρόσωπο σας η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης με την ομόφωνη απόφαση της αποτυπώνει τις αξίες και τα πολύτιμα κηρύγματα των Πατέρων της Εκκλησίας μας αναγνωρίζοντας την προσφορά και το έργο σας στην Εκκλησία. Η Περιφέρεια Κρήτης θα είναι συμπαραστάτης σας στο ποιμαντορικό, πνευματικό, και κοινωνικό σας έργο. Πάντα Άξιος».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης

Κύριλλος, μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας, συγχαρητήρια
ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

 

«Συγχαίρω θερμώς τον νέο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.  Κύριλλο Διαμαντάκη για την εκλογή του.

Με την ψυχική του ευγένεια,  την αφοσίωσή του στις Εκκλησιαστικές αρχές και αξίες, με την παιδεία και τις θεολογικές του γνώσεις, καθώς και με την άοκνη δράση του, είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλλει στην πνευματική ανάταση, στις κοινωνικές ανάγκες, και στην ευρύτερη ενδυνάμωση της Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, συνεχίζοντας, σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τον τόπο μας, το σημαντικό ποιμαντορικό και φιλανθρωπικό έργο του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Ευγενίου».

Δήμαρχος Ηρακλείου, πρόεδρος ΠΕΔ Κρήτης, Βασίλης Λαμπρινός

Κύριλλος, μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας, συγχαρητήρια
ο Δήμαρχος Αντώνης Ζερβός

« Σεβασμιώτατε,
O Δήμος Αγίου Νικολάου,  σας απευθύνει τις εκ βαθέων προσρήσεις κι ευχές για την επάξια εκλογή και ανάδειξή σας εις το αξίωμα του Μητροπολίτου Ιεραπύντης & Σητείας.
Είμαστε βέβαιοι, ότι ο πνευματικός σας πλούτος, η λαμπρά και πολύπλευρη μόρφωσή σας, η ψυχική ευγένεια, η μεγάλη δράση, η μοναστική κι εκκλησιαστική σας εμπειρία και το έργο που έχετε επιτελέσει επί σειρά ετών, τόσο στην Ιερά Μητρόπολη, όσο και στην Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκκλησίας της Κρήτης- από την θέση του Αρχιγραμματέα- εγγυώνται μία απολύτως επιτυχημένη πορεία.

Η εκλογή σας , περιποιεί τιμή μεγίστη για το πρόσωπό σας, την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Ακρωτηριανής και Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Τοπλού Σητείας, αλλά ταυτόχρονα τιμά τις  πόλεις της Ιεράπετρας και της Σητείας , όπου επί σειρά ετών διακονήσατε με αγάπη και πατρική στοργή!

Θεωρούμε, ότι η ψυχή του εκλιπόντος μακαριστού Ποιμενάρχη Μητροπολίτου κυρού Ευγενίου θα αγάλλεται στους ουρανούς, που ένα άξιο πνευματικό του παιδί αναδείχτηκε στα ύπατα της Εκκλησίας αξιώματα και μάλιστα Ιεράρχης της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, την οποίαν τόσο πολύ αγάπησε.

Ευχόμαστε ολοψύχως την από θεού ενίσχυση και σκέπη για το σημαντικό έργο και την υψηλή αποστολή,  που αναλαμβάνεται.

 

Με σεβασμό και εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Αντώνης  Εμμ. Ζερβός

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos