Ν.Σ. ΛασιθίουΤην τελευταία του συνεδρίαση – λίγο πριν τις θερινές διακοπέςπραγματοποίησε χθες (17.7.) το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λασιθίου. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ψηφίστηκε η αύξηση προϋπολογισμού έργου Τεχνικού Προγράμματος, χορηγήθηκαν παραγωγικές άδειες, αλλά, μεταξύ άλλων, εγκρίθηκε και ψήφισμα το οποίο θα σταλθεί στον Πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των κομμάτων τη Αντιπολίτευσης.

 
Στην επιστολή η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου διαμαρτύρεται καταρχήν για την άδικη παρέμβαση του επιτίμου προέδρου της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος κατάφερε να πληρωθούν οι ΟΤΑ των Χανιών, την ώρα που όλη η Κρήτη αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα. Για το λόγο αυτό εκφράζει την ανησυχία της για την πορεία των θεσμών, ζητά από την κυβέρνηση την διασφάλιση της ακεραιότητας και απαιτεί να βρεθούν οι απαιτούμενοι οικονομικοί πόροι, ενώ επισημαίνει ότι η Κρήτη είναι αδιαίρετη και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται. Το ψήφισμα πέρασε κατά πλειοψηφία.
 
Ο Νομάρχης Λασιθίου ενημέρωσε τους συμβούλους σχετικά με το «περιβόητο» διαφημιστικό ένθετο που περιέχει η Ελευθεροτυπία και το οποίο αναστάτσε το Λασίθι. Ο κ. Στρατάκης διευκρίνισε , για άλλη μια φορά,� ότι η εφημερίδα δεν ευθύνεται για το ένθετο αλλά η διαφημιστική εταιρεία � με την οποία άλλωστε είχε και επικοινωνία.
 
Ο Διευθυντής Σχεδιασμού και Προγραμματισμού κ. Ζαχαρανέκης πρότεινε μία μελέτη για το δρόμο Σητεία  – Πιλαλήματα, η οποία μπορεί να ενταχθεί σε προκήρυξη που αφορά στη βελτίωση των ευρωπαϊκών οδικών δικτύων, το περιβάλλον και τις αναπλάσεις και η οποία εντάσσεται στην 4η Προγραμματική Περίοδο. Η πρόταση θα κατατεθεί στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο.
 
Ένα Περιφερειακό Συμβούλιο, που όπως τόνισε ο κ. Στρατάκης κανείς αρμόδιος δεν τους έχει ειδοποιήσει πότε ακριβώς θα γίνει και ότι γνωρίζουν (για την ημερομηνία διεξαγωγής του) είναι από τα δημοιεύματα του κρητικού τύπου.
 
Τέλος να αναφέρουμε ότι η Νομαρχία πρόκειται να συνεργαστεί με τη Γενική Γραμματεία Ενηλίκων για τη δημιουργία Θυρίδας Νεανικής Επιχειρηματικότητας, που είναι υπεύθυνη για την επαγγελματική αποκατσταση. Η Νομαρχία οφείλει να παραχωρήσει χώρο, εγκαταστάσεις, ηλεκτροτεχνικό εξοπλισμό, προσωπικό αλλά και να παρακολουθεί το πρόγραμμα οικονομικά. Η χρηματοδότηση του προγράμματος είναι από το ΕΠΑΕΚ.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos