ΛΑΕ Λασιθίου για τους πλειστηριασμούς
κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

Η ΛΑΕ Λασιθίου χαιρετίζει την κινητοποίηση του κόσμου της Ιεράπετρας που οδήγησε στην αποτροπή των προγραμματισμένων πλειστηριασμών στο πρωτοδικείο Ιεράπετρας την Τετάρτη 26/7/17.

Τα λαϊκά νοικοκυριά και οι μικρομεσαίοι βρίσκονται, πλέον, αντιμέτωποι με ένα διαρκώς αυξανόμενο «κύμα» πλειστηριασμών των κατοικιών και των καταστημάτων τους. Κάθε εβδομάδα βγαίνουν στο «σφυρί» όλο και περισσότερα σπίτια, καταστήματα και λαϊκές περιουσίες, για χάρη της ικανοποίησης των δανειστών – «οικονομικών δολοφόνων».

Οι τράπεζες, τα funds και τα κάθε λογής «κοράκια» προσπαθούν να υφαρπάξουν ότι απέμεινε στα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα της κοινωνίας, μετά από 7 χρόνια ασφυκτικής λιτότητας. Με στόχο, μάλιστα, να «χτυπηθεί» το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών, ενεργοποιήθηκαν πρόσφατα τα σχετικά άρθρα του Ποινικού Κώδικα (άρθρο 396) για την άσκηση διώξεων σε βάρος όσων αγωνίζονται κατά της υφαρπαγής των λαϊκών περιουσιών και κατοικιών.

Το διαρκώς αυξανόμενο «κύμα» των πλειστηριασμών, θα μετατραπεί σε «τσουνάμι» από τον Σεπτέμβριο, με την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Με ένα «κλικ» από την οθόνη ενός υπολογιστή, κυβέρνηση, μνημονιακά κόμματα της Αντιπολίτευσης και δανειστές, περιμένουν ότι θα εκπλειστηριάζονται σε εξευτελιστικές τιμές, χωρίς κανένα ηθικό φραγμό, οι λαϊκές κατοικίες και περιουσίες.

Όμως, τα σχέδια της κυβέρνησης, του παλαιομνημονιακού μπλοκ και των δανειστών δεν θα περάσουν!

Το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών δεν θα αναστείλει τις δράσεις του.

Αντίθετα, θα εντείνει τον αγώνα κατά της υφαρπαγής των λαϊκών κατοικιών και περιουσιών, ακυρώνοντας στην πράξη και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, από τον Σεπτέμβριο και μετά.

Ο λαός θα ακυρώσει  στην πράξη και το νέο σύστημα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε. Λασιθίου
27/7/17

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos