Από την αποβίβαση

Στη παραλία της Κάτω Ζάκρο

Πλοίο με λαθρομετανάστες προσάραξε τα ξημερώματα (Πέμπτη 6/12)στο λιμάνι της κάτω Ζάκρου, Σητείας, μετά από παρακολούθηση ημερών, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών. Αστυνομία και λιμενικό παρακολουθούσαν από το απόγευμα της Τετάρτης το πλοίο, ανοιχτά του Αθερινόλακκου, με αποτέλεσμα το πλήρωμα τελικά αφού κατάλαβε ότι είχε εντοπιστεί να το προσαράξει στο λιμανάκι της κάτω Ζάκρου.

Στη περιοχή έσπευσαν δυνάμεις του Λιμενικού και της Αστυνομίας ήδη ολοκληρώθηκε η διαδικασία μεταφοράς των λαθρομεταναστών στην ακτή, με παράλληλη προσπάθεια να εντοπιστούν τα μέλη του πληρώματατος. Οι λαθρομετανάστες είναι 192, Ιρακινοί κατά δήλωση τους, νέοι όλοι, χωρίς καμμία γυναίκα ανάμεσα τους. Υπάρχει ένας νεκρός, ενώ ένας από τους μετανάστες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σητείας.
Την όλη επιχείρηση υποδοχής και φιλοξενείας έχει αναλάβει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου, η οποία φρόντισε για την μεταφορά τη σίτιση και τη φιλοξενία των λαθρομεταναστών. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο Eden Rock, μεταξύ Ιεράπετρας και Κουτσουρά. Την επίβλεψη όλη είχε ο αντινομάρχης Λασιθίου Θοδωρής Πατεράκης

Το πλοίο φρουρείται και για τον κίνδυνο διαρροής καυσίμων στη θάλασσα, ενώ τα τέσσερα μέλη του πληρώματος ανακρίνονται στο Λιμεναρχείο Σητείας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο καθένας από τους μετανάστες είχε δώσει 2000 δολλάρια για τη μεταφορά και βρισκόταν περί τις 10 μέρες στη θάλασσα.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos