Λασίθι στη ΠλώρηΈγινε τη Δευτέρα (15/10), στα γραφεία της Πλώρης στη Σητεία συζήτηση για την πορεία τής κίνησης στον ένα χρόνο που μεσολάβησε απ’ τις εκλογές τις 15.10.06. Συμμετείχαν δημοσιογράφοι των τοπικών ΜΜΕ, μέλη και φίλοι της κίνησης.
Στην αρχή ανακοινώθηκε η παραίτηση του Γιάννη Χατζηγιάννη από τη θέση τού Νομαρχιακού Συμβούλου, λόγω της δυσκολίας που δημιουργεί στην υπηρεσία του η εμμονή στην πρωινή ώρα των συνεδριάσεων και υιοθετήθηκε η πρότασή του για ετήσια θητεία των επιλαχόντων.

Ο Αντώνης Ανηψητάκης παρουσίασε τη δουλειά της Πλώρης, έναν απολογισμό 76 σελίδων, όπου περιλαμβάνονται παρεμβάσεις στο ΝΣ, προτάσεις, κριτική, άρθρα στον Τύπο, ιδέες.

Η δουλειά αυτή δίδεται στη δημοσιότητα και είναι στην κρίση των πολιτών.

Τόνισε ότι η χρήσιμη πολιτική διαχωριστική γραμμή όσον αφορά τα προβλήματα του νομού είναι ανάμεσα σ’ αυτούς που αναζητούν μια οραματική διαχείριση αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες και σ’ αυτούς που αρκούνται σε μια γραφειοκρατική διεκπεραίωση αρνούμενοι να δουν την έκταση των προβλημάτων του δημόσιου χώρου. Ανάμεσα σ’ αυτούς που επιδιώκουν την πλατύτερη συσπείρωση δυνάμεων για την υπέρβαση των προβλημάτων και σ’ αυτούς που διαιωνίζουν ανούσιες μικροπολιτικές κόντρες.

Σχεδόν όλα τα θέματα που συζητούνται στο Ν.Σ. μπορούν να ιδωθούν είτε με το φακό της διεκπεραίωσης, είτε με το φακό της οραματικής διαχείρισης. Η επιλογή της διεκπεραίωσης μπορεί για κάποιο διάστημα να κρύβει τα προβλήματα κάτω απ’ το χαλί, αλλά σε λίγο το χαλί θα έχει σχήμα λόφου. Η επιλογή της οραματικής διαχείρισης αναζητά τη μέγιστη συνεννόηση για να αναμετρηθεί άμεσα με τα προβλήματα. Η πρόοδος του νομού δεν μπορεί να αφήνεται σε επί μέρους πολιτικές τοπαρχών, γιατί δεν θα έρθει. Το αίτημα για συνεννόηση του Νομού μέσα από ένα σοβαρό συνέδριο που θα έχει ορίζοντα τουλάχιστον εικοσαετίας έχει καταστεί υπερώριμο. Aπό ένα τέτοιο συνέδριο θα προκύψει ένα πρόγραμμα που θα ενώνει τόπους και ανθρώπους, ένα πρόγραμμα που όντας ισορροπημένο χωρικά, χρονικά, κοινωνικά θα αμβλύνει τις εσωτερικές αντιπαλότητες και θα μεγεθύνει μέσα από την τεκμηρίωση την διεκδικητική ικανότητα του νομού.

Στο επόμενο διάστημα λοιπόν το Λασίθι στην Πλώρη θα δώσει το βάρος στη συνεννόηση του Νομού, θα επιδιώξει να διοργανώσει η Νομαρχία ένα σοβαρό αναπτυξιακό συνέδριο.

Διαβάστε τον απολογισμό ενός χρόνου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos