Ελεύθερη έως ασύδοτη βοσκήΜετά από αλλεπάλληλα κρούσματα απρεπούς, ακόμα και βίαιης συμπεριφοράς κτηνοτρόφων κατά κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Κοινότητας Βραχασίου, τη Τρίτη (2/10), έγινε στον Πολιτιστικό Σύλλογο, Λαϊκή συνέλευση για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Οι αποφάσεις δημοσιοποιήθηκαν με τη μορφή ψηφίσματος:

«Η λαϊκή συνέλευση των κατοίκων του Βραχασίου που συνήλθε στις 2/10/2007 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βραχασίου, εκφράζει την αγανάκτησή της για τον ξυλοδαρμό συγχωριανών μας ιδιοκτητών εκτάσεων στον οικισμό Καρτσινιανού από συγκεκριμένους κτηνοτρόφους.
Καταγγέλλει τις απειλές, την επίδειξη όπλων, το κλίμα φόβου που προσπαθούν να επιβάλλουν στους ντόπιους κατοίκους με τελικούς άνομους πολλαπλούς στόχους. Καταγγέλλουμε τους ξυλοδαρμούς και τη βία που έχει με παρόμοιο τρόπο ασκηθεί μέχρι σήμερα από τους ίδιους κύκλους.

Το τρίπτυχο «Όπλα, Χασίς, Καταπατήσεις» δε θα ριζώσει.

Δηλώνουμε ότι: Φτάνει πια, θα υποβληθούμε σε κάθε θυσία ώστε να μην επικρατήσουν στο Βραχάσι των δημοκρατικών αγώνων οι όροι Μυλοποτάμου. Είμαστε αποφασισμένοι και υπεύθυνοι απέναντι στην ιστορία του τόπου μας, στα παιδιά μας να κληροδοτήσουμε την κοινωνία και τις ιδιοκτησίες των παππούδων τους καθαρές.
Καλούμε την εισαγγελική αρχή, την αστυνομία, το Υπουργείο Εσωτερικών να διασφαλίσουν την ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων στον οικισμό Καρτσινιανού. Να διασφαλίσουν στην περιοχή τους αυτονόητους όρους λειτουργίας του Ελληνικού Κράτους
».

Print Friendly, PDF & Email

Από manos