Λαϊκή Συσπείρωση Σητείας, διαμαρτυρία, ψήφισμα
Λαϊκή Συσπείρωση

Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 14 Μάρτη η Λαϊκή Συσπείρωση  κατήγγειλε την εμπλοκή Δημάρχων και στελεχών Περιφερειακών Ενοτήτων στη εξυπηρέτηση σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ  και ζήτησε από τους δημοτικούς συμβούλους να εκδοθεί ψήφισμα.

Συμπολίτευση και μείζων αντιπολίτευση  συμφώνησαν ότι δεν μπορούν να καταγγέλλουν στελέχη της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης ( συναδελφική αλληλεγγύη?). Η συμπολίτευση συμπλήρωσε  ότι   είναι θέμα εξωτερικής πολιτικής και άρα δεν μπορεί να ασχοληθεί με αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο ασχέτως αν ο λαός της Σητείας ανησυχεί για την αυξημένη κινητικότητα Νατοϊκών και  Αμερικανών στην περιοχή μας. Η μείζων αντιπολίτευση ισχυρίστηκε ότι είναι πολύ αιχμηρό το κείμενο γιατί χαρακτηρίζει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σαν δήθεν αριστερά  λες και η πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν ήταν συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων που εξαθλίωσε ακόμη περισσότερο την ζωή των λαϊκών οικογενειών.

Ο λαός της Σητείας πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του γιατί οι δημοτικοί σύμβουλοι αυτών των παρατάξεων δεν τολμούν να υποστηρίξουν το παρακάτω ψήφισμα

ΨΗΦΙΣΜΑ

Τα τελευταία χρόνια  υπάρχει μεγάλη κινητικότητα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή .  Αναβαθμίζονται οι βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα – ανάμεσά τους και η βάση της Σούδας , ενώ δημιουργούνται και άλλες όπως στο Καστέλι Ηρακλείου για μόνιμη στάθμευση των αμερικανικών drones. Δρομολογήθηκε και είναι σε εξέλιξη η μετεγκατάσταση δύναμης Αμερικανών πεζοναυτών στη Σούδα.

Η κυβέρνηση της δήθεν αριστεράς έχει ξεχάσει ότι «ΝΑΤΟ σημαίνει χούντες και πόλεμοι». Έχει προσαρμόσει τις Ένοπλες Δυνάμεις στους  σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, διατάσσοντας τις υποδομές της για  να υποστηρίζει δράσεις στον κύκλο της φωτιάς και του πολέμου. Για τις υπηρεσίες της τα γεράκια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ  της αποδίδουν τα εύσημα δια στόματος αξιωματούχων των ΗΠΑ  ότι οι σχέσεις Ελλάδας –ΗΠΑ βρίσκονται σήμερα  στο καλύτερο σημείο στα τελευταία δέκα χρόνια. Δεν τους φτάνει ο εναγκαλισμός με τους φονιάδες των λαών αλλά εκχωρούν στρατιωτικές υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό στα βρώμικα παιχνίδια του ιμπεριαλισμού στην  ευρύτερη περιοχή.

Αυτές οι εξελίξεις δεν προμηνύουν τίποτα καλό για τη χώρα και τον λαό μας. Οι πολυεπίπεδες εμπλοκές ανά πάσα στιγμή είναι ικανές να ανάψουν το φυτίλι του πολέμου , ενός πολέμου που θα αναδίδει αλυτρωτισμούς , αλλαγές συνόρων , μα πάνω από όλα θα αναδίδει την βαρβαρότητα των ιμπεριαλιστών , με εκατόμβες νεκρών.

Οι μηχανές του πολέμου είναι ήδη αναμμένες είτε πρόκειται για ασκήσεις  είτε για περιοδείες του πρέσβη στην Ελλάδα Τζ.Πάιατ στην περιφέρεια ή  για τον συντονισμό επισκέψεων περιφερειαρχών και δημάρχων στην έδρα του ΝΑΤΟ.

Περιφερειάρχες , αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι όπως της περιφερειακής Ενότητας Χανίων Ρούλα Οικονομάκη, δήμαρχοι όπως ο δήμαρχος Χανίων  Αναστάσιος Βάμβουκας  χωρίς ενδοιασμό άρπαξαν την ευκαιρία να μπουν στο παιχνίδι του ΝΑΤΟ , έτοιμοι να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην προώθηση των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδίων.  Οι Αμερικανοί διαμόρφωσαν πλαίσιο εμπλοκής της περιφερειακής και  τοπικής διοίκησης στα σχέδια τους  και βρήκαν πρόθυμους σε Δήμους και περιφέρειες να εξυπηρετήσουν τις επιδιώξεις και τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.

Καταγγέλουμε την συνάντηση  στελεχών Δήμων και Περιφερειών με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα και την επίσκεψή τους στην έδρα της λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες όπου πήραν γεύση για του τι είδους διευκολύνσεις πρέπει να προσφέρουν στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Καλούμε τον λαό της περιοχής να αντισταθεί στον εφησυχασμό που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση στο πολεμικό περιβάλλον που διαμορφώνεται και στην αναβαθμισμένη επιθετικότητα της Τουρκίας . Να βρίσκεται σε εγρήγορση  και με την πάλη του να ανατρέψει τα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ 14-3-2018

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos