ΑμπέλιΗ Ελληνική Λιβαδοπονική Εταιρεία σε συνεργασία με το Παράρτημα Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ και την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου διοργανώνουν το 5ο Πανελλήνιο Λιβαδοονικό Συνέδριο υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, στο ξενοδοχείο Ατλαντίς Ηράκλειου από 1-3 Νοεμβρίου. Ο Τίτλος του Συνεδρίου είναι «Λιβαδοπονία Ξηροθερμικών Περιοχών».
 
Σκοπός του συνεδρίου είναι η ανάδειξη του πολλαπλού ρόλου των λιβαδιών στις ξηροθερμικές περιοχές της χώρας και ειδικότερα της Κρήτης, με έμφαση στην βιοποικιλότητα, την παραγωγικότητα, την οικολογική και την οικονομική τους σημασία για την ανάπτυξη των ξηροθερμικών και κυρίως των νησιώτικων περοχών της χώρας μας.
 
Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν τα τελευταία αποτελέσματα της λιβαδοπονικής έρευνας που διεξάγεται στη χώρα μας, θα αναπτυχθούν οι επιδράσεις της υπερβόσκησης, των πυρκαγιών και της άναρχης διαχείρισης στην βιποικιλότητα, την ερημοποίηση και την οικολογική κατάσταση των βοσκοτόπων.
 
Θα αναπτυχθούν επίσης συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης και βελτίωσης λιβαδίων με έμφαση στην αειφορία και την προστασία της άγριας πανίδας και χλωρίδας του τόπου μας.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos