η παραλία με τις προσχώσεις για τα λιμνάζοντα ύδατα και τα βακτήρια
η παραλία με τις προσχώσεις για τα λιμνάζοντα ύδατα και τα βακτήρια

Ενώ η παρέμβαση στη θάλασσα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί στο Τσιφλίκι της Ελούντας και οι αρμόδιες αρχές, Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου, Λιμεναρχείο, Εισαγγελία, Δημοτική Κοινότητα Ελούντας, περί άλλων τυρβάζουν, μετά όλο αυτόν τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, κάπου πήρε το μάτι μας ένα έγγραφο με το οποίο ο επιχειρηματίας προσπαθεί να δικαιολογήσει αυτή του την επέμβαση στη παραλία κάτω από το ξενοδοχείο του.

Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου του 2015, δημιουργήθηκαν προβλήματα στους λουόμενους λόγω βακτηρίωνΗ μη ανανέωση των υδάτων, η συχνή διέλευση με μεγάλη ταχύτητα στην περιοχή αυτή, καθώς και λόγω των καιρικών συνθηκών (ανέμων) και κυματισμών και ρευμάτων, με συνέπεια την καταστροφή της φυσικής μορφολογίας της παραλίας, η άμμος παρασύρεται στα ανοικτά του κόλπου, με συνέπεια τη παραμονή μόνο λάσπης στο βυθό. 

Για τον λόγο αυτό λοιπόν ο επιχειρηματίας προχωρεί στην τοποθέτηση καθαρής άμμου για να μπορέσουμε να αποφύγουμε τυχόν δερματικές αρρώστιες που μπορεί να εκδηλωθούν στους λουόμενους της περιοχής αυτής.

Η διαδικασία τοποθέτησης άμμου είναι συνήθης διαδικασία για την οποία ενημερώνεται το λιμεναρχείο το οποίο και εκδίδει άδειες γραπτές ή προφορικές !!!!!

Σε άλλο σημείο του σημειώματος αναφέρει ότι έχει καταθέσει σχετικό φάκελο στις αρμόδιες υπηρεσίες, χωρίς να ξεκαθαρίζει εάν πρόκειται για ολοκληρωμένη μελέτη. Ας μην ξεχνάμε, ότι στις δυο παρεμβάσεις στη παραλία που έγιναν στα ξενοδοχεία Ερμής και Μιραμπέλλο στον Άγιο Νικόλαο, η ιδιοκτήτρια εταιρία είχε συντάξει πλήρη μελέτη λιμενολόγων και αφού εγκρίθηκε από όλες τις υπηρεσίες, υλοποιήθηκαν τα έργα.

Και μετά από μια σειρά αιτιάσεις και ισχυρισμούς, καταλήγει με τη φράση: Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες τους και περιμένω μια καλύτερη μεταχείριση. 

Γηράσκω αεί διδασκόμενος λοιπόν !!!! Για να αποφύγουμε τα βακτήρια μπαζώνουμε τη θάλασσα.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos