Μέθοδος μη βίαιης επικοινωνίας, παρουσίαση
Μέθοδος μη βίαιης επικοινωνίας, παρουσίαση

Η Μη Βίαιη Επικοινωνία ή αλλιώς “Η γλώσσα της Καρδιάς” είναι μια δραστική μέθοδος, ένα σύστημα επικοινωνίας και επίλυσης συγκρούσεων

που εφαρμόζεται με μεγάλη αποτελεσματικότητα στο σχολικό, οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό περιβάλλον.

Η μέθοδος της Μη Βίαιης Επικοινωνίας λειτουργεί δραστικά:

• Σε κάθε είδους σχέση (οικογενειακή, φιλική, επαγγελματική, κοινωνική), βελτιώνοντας τις διαπροσωπικές σχέσεις όλων των μελών του κάθε συστήματος.

• Στον ρόλο του Διαμεσολαβητή, σε πιθανό θερμό επεισόδιο άλλων, σε περιστάσεις ενδοσχολικής βίας, σε διαπληκτισμούς κ.λπ.

• Σε κάθε σχολικό/ εκπαιδευτικό περιβάλλον, βελτιώνοντας τις διαπροσωπικές σχέσεις όλων των εμπλεκόμενων στην εκπαιδευτική διαδικασία (εκπαιδευτικών/μαθητών/γονέων/διοικητικών/στελεχών κ.ά.).

Εφαρμόζοντας τη Μη Βίαιη Επικοινωνία έχουμε τη δυνατότητα να βελτιώσουμε ολοκληρωτικά τη ζωή μας και τις σχέσεις μας σε όλα τα επίπεδα.

Το σπουδαίο μ’ αυτήν τη μέθοδο είναι ότι χρειάζεται ένα άτομο για να εφαρμοστεί. Το πρόσωπο με το οποίο επικοινωνείτε δεν χρειάζεται να την γνωρίζει.

Η μέθοδος παρουσιάζεται τη Τετάρτη (7/6) στην αίθουσα του πρώην Ειρηνοδικείου Αγίου Νικολάου στις 19:30, από την εκπαιδευτικό Αγγελική Σπινθάκη.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos