Μέσα στο 2018 το βιβλίο του Δήμου Αγίου Νικολάου
από τη συνάντηση στο δημαρχείο

Έως το τέλος  Σεπτεμβρίου, αναμένεται να παραδοθεί στις υπευθύνους  της έκδοσης του νέου βιβλίου της πόλης του Αγίου Νικολάου κ.κ. Μαρία Σωρού & Βίλυ Αποστολάκου, το υλικό που  επεξεργάστηκε η συντακτική ομάδα

που ανέλαβε την συγγραφή, ενώ όπως έγινε γνωστό, στόχος της Δημοτικής Αρχής, αποτελεί η έγκαιρη προετοιμασία και η έκδοση του έως το μέσον της χρονιάς που ακολουθεί.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο  Δήμο Αγίου Νικολάου, παρουσία του Δημάρχου κ. Αντώνη Ζερβού καθώς και του συνόλου των μελών της συντακτικής επιτροπής, καθορίστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο και την φωτογραφική τεκμηρίωση των κειμένων του βιβλίου του Αγίου Νικολάου, που αναμένεται να καλύψει όλη την εδαφική περιφέρεια του Δήμου (Καλλικρατικός Δήμος) προσφέροντας πλήθος στοιχείων για τα γεωγραφικά του διαμερίσματα.

Μέσα στο 2018 το βιβλίο του Δήμου Αγίου Νικολάου
από τη συνάντηση στο δημαρχείο

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν οι κυρίες Μαρία Αρακαδάκη (καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), Βίλυ Αποστολάκου (αρχαιολόγος), Μαρία Σωρού (ιστορικός, φιλόλογος), Γεώργιος Μαμάκης (εκπαιδευτικός, σχολικός σύμβουλος),  Γεώργιος Αναστασάκης καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών,  ενώ οι κ. Δάφνη Χρονάκη (αρχιτέκτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου) & Γωγώ Μοσχόβη (αρχαιολόγος της Εφορείας Λασιθίου), απουσίαζαν στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συσκέψεις για θέματα που σχετίζονται με την ένταξη της Σπιναλόγκας, στο κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην παραπάνω επιτροπή συμμετέχουν ακόμα η κ. Αντωνία Καφετζάκη ιστορικός φιλόλογος καθώς και ο  κ. Νίκος Ανδριώτης ιστορικός φιλόλογος.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos