Το λιμάνι του Αγίου Νικολάου με κρουαζιερόπλοιοΤο γραφείο του Λιμενικού Ταμείου Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο, επισκέφτηκε την Τρίτη (7/6) ο Dani Shenar, επικεφαλής του τμήματος ασφαλείας του Ισραηλινού Υπουργείου Μεταφορών.
Στη σύσκεψη που ακολούθησε με τη συμμετοχή του Υπολιμενάρχη Αγίου Νικολάου, κ. Μελισουργάκη, ο Ισραηλινός αξιωματούχος, ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, Μανόλη Δανδουλάκη, για τα μέτρα ασφαλείας και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του κανονισμού ασφαλείας I.S.P.S..
Ο ξένος εκπρόσωπος ζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα ασφαλείας, συγκεκριμένα, την τοποθέτηση ογκολίθων ή τσιμεντένιων εμποδίων ώστε η πρόσβαση σε χώρους κοντά στο πλοίο, που μεταφέρει τους Ισραηλινούς τουρίστες, να είναι αδύνατη.

Εφ’ όσον δεν τοποθετηθούν αυτά τα εμπόδια, θα δοθεί εντολή στην εταιρεία να διακόψει την προσσέγγιση των πλοίων της στον ‘Αγιο Νικόλαο.
Όπως δήλωσε ο Ισραηλινός αξιωματούχος, οι υπηρεσίες της χώρας του έχουν πληροφορίες για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα της Αλ Κάιντα με παγιδευμένο αυτοκίνητο, μετά από αποτυχημένη απόπειρα στην Αντάλια της Τουρκίας.
Το Λιμενικό Ταμείο Λασιθίου, σε συνεργασία με τον πράκτορα του πλοίου, θα προχωρήσει στην τοποθέτηση των κατάλληλων φυσικών εμποδίων με τρόπον ώστε να ικανοποιούνται οι απαιτήσεις των Ισραηλινών αρχών ασφαλείας, έως τη πλήρη εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας που επιβάλλονται από τον κανονισμό I.S.P.S..
Επειδή ο Άγιος Νικόλαος, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να στερηθεί τους τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων και μάλιστα σε χρονιά τουριστικού μαρασμού, το Λιμενικό Ταμείο Λασιθίου, θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε το λιμάνι του Αγίου Νικολάου, να παραμείνει στο πρόγραμμα κατάπλου των κρουαζιερόπλοιων.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos