μέτρα τροχαίας στον Άγιο Νικόλαο, δεν μπορώ ή δεν θέλω;
Διοικητής, τροχίας, και από τον δήμο, Αφροδίτη Βαρκαράκη και Γιάννης Στεφανάκης

Αυτό είναι το ερώτημα που δημιουργήθηκε σε όλους όσους παρακολουθήσαμε, άλλη μια απέλπιδα προσπάθεια του δημάρχου Αγίου Νικολάου,

να ζητήσει μέτρα τροχαίας στον κεντρικό ιστό της πόλης του Αγίου Νικολάου από την αστυνομία και το λιμεναρχείο, ειδικά το καλοκαίρι που η πόλη καλείται να διαχειριστεί κοντά στα 30.000 άτομα ημερησίως .

Τόσο από τη πλευρά της αστυνομίας όσο και του λιμεναρχείου ακούστηκαν απίθανες δικαιολογίες και προσκόμματα με μόνο αληθινό την έλλειψη προσωπικού. Αλλά και οι δύο υπηρεσίες, σαφώς συνεννοημένες μεταξύ τους πριν τη συνάντηση, ενώπιον των μέσων ενημέρωσης επικαλούνταν διάφορα για να αποδείξουν ουσιαστικά σε μας, ότι μπορούν αλλά δεν θέλουν.

Το να ισχυρίζεται η εκπρόσωπος του λιμεναρχείου Αγίου Νικολάου ότι δεν υπάρχει πεζοδρόμιο από το ντόκο του λιμανιού μέχρι το κέντρο, για τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων προκαλεί τουλάχιστον απορία όταν στη ζώνη λιμένα που επιτηρεί επικρατεί χάος όλες τις ώρες της ημέρας αλλά προπαντός τη νύχτα.

μέτρα τροχαίας στον Άγιο Νικόλαο, δεν μπορώ ή δεν θέλω;
Α. Ζερβός, Δ. Χασιώτη, Γ. Μπαρπούνης και Μαρία Πρατσινάκη

…. μέτρα τροχαίας …..

Από τη πλευρά της αστυνομίας, τόσο ο αστυνομικός διευθυντής Λασιθίου Μ. Παπαδάκης όσο και ο διοικητής τροχαίας Π. Ζερβάκης, προσπάθησαν να κρυφτούν πίσω από διάφορες δικαιολογίες, μέχρι και το γράμμα του νόμου, με αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση του δημάρχου Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβού ο οποίος δήλωσε εμφανώς χολωμένος και απογοητευμένος για τη στάση των οργάνων της τάξης.

Εν κατακλείδι άλλη μια αντίστοιχη συνάντηση η οποία γίνεται κάθε χρόνο δεν κατέληξε πουθενά.

Παρόντες από τη πλευρά του δήμου, η Αφροδίτη Βαρκαράκη, ο διευθυντής Γιάννης Στεφανάκης, ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου κ. Μπαρμπούνης και η Μαρία Πρατσινάκη εκ μέρους των τεχνικών υπηρεσιών.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos