από τους αγώνες ...
από τους αγώνες …

Μήνυμα δύναμης και αισιοδοξίας έστειλε η παρουσία και η μαχητική επίδειξη των παιδιών με σύνδρομο Down στο περιθώριο της τελετής έναρξης του 3ου Αγωνιστικού Φεστιβάλ «Kim e Liu»-Ευ Αγωνίζεσθαι

που φιλοξενείται στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων. Δέκα παιδιά, που ανήκουν στο δυναμικό του ΑΣ Ερμής Περάματος για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ταεκβοντό συμμετείχαν ενεργά και καταχειροκροτήθηκαν από τους εκατοντάδες φίλους του αθλήματος που βρέθηκαν στις κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου. Στα αξιοσημείωτα της 3ης έκδοσης της σπουδαίας αυτής αγωνιστικής εκδήλωσης, ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας που έχει, αφού, το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων θα διατεθούν στους Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς Φλόγα, Κιβωτός του Κόσμου και Θεόφιλος. Επιπροσθέτως, 5€ από την συνδρομή κάθε αθλητή ή αθλήτριας, θα διατεθούν για τη συνέχιση των υποτροφιών έτους 2016-2017 ή για ανανέωσή τους, θεσμός που ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία εφέτος, ενώ παράλληλα από τα έσοδα του Φεστιβάλ θα ενισχυθεί το σημαντικό έργο της Ελληνικής Εταιρείας Παιγνιοθήκης (κατάρτιση και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δημιουργικών δραστηριοτήτων παιδιών-εφήβων με ειδικές ανάγκες) με την προσφορά υλικού όπως γραφική ύλη, παιχνίδια κ.ά., που συμβάλλουν στη προώθηση του έργου της.

αναμνηστική φωτογραφία της ομάδας
αναμνηστική φωτογραφία της ομάδας

Στο αγωνιστικό  μέρος, το Φεστιβάλ «Kim e Liu»-Ευ Αγωνίζεσθαι, διανύει ήδη τη δεύτερη ημέρα του και συγκεντρώνει συμμετοχές απ` όλη τη Νότια Ελλάδα, κάτι που σε συμμετοχές μεταφράζεται σε περίπου 1500 παιδιά, ηλικίας 6 έως 11 ετών, από περισσότερους από 190 συλλόγους. Οι αγώνες που ολοκληρώνονται αύριο, τελούνται υπό την αιγίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝ.Ο.Α.), της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό (ETU) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (ΕΛ.Ο.Τ.), ενώ διοργανώτρια είναι Ένωση Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος (Ε.ΤΑ.Ν.Ε.).

«Η συμμετοχή κάθε χρόνο παραμένει σε υψηλό επίπεδο. Εφέτος, στο αγωνιστικό φεστιβάλ συμμετέχουν περισσότεροι από 1500 μικροί αθλητές από 200 συλλόγους που ανήκουν στο δυναμικό της ΕΤΑΝΕ. Πρόκειται για ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός είναι σημαντικό ότι η ΕΤΑΝΕ κατόρθωσε να πάρει τα δικαιώματά του ώστε να το φέρει στην Ελλάδα. Στους αγώνες του τριημέρου συμμετέχουν παιδιά ηλικίας από 6-11 ετών. Πρόκειται για τους αυριανούς παγκόσμιους πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες. Είναι γεγονός ότι η διοργάνωση κάθε χρόνο αναβαθμίζεται. Ο κόσμος το αναγνωρίζει και συνεχίζει να το στηρίζει. Θα θέλαμε κάποια στιγμή στο μέλλον να το δούμε να φιλοξενείται και σε πανελλαδικό επίπεδο», είπε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Χρήστος Αγραφιώτης.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos