Νίκος Δασκαλάκης Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Πρωτογενή Τομέα  στην Π.Ε. Λασιθίου, Πρόεδρος ΕΑΣ Ιεράπετρας
Νίκος Δασκαλάκης Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Πρωτογενή Τομέα στην Π.Ε. Λασιθίου, Πρόεδρος ΕΑΣ Ιεράπετρας

Συνάδελφοι Αγρότες,

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Αποχαιρετούμε μια δύσκολη χρονιά και θα υποδεχτούμε μια ακόμη δυσκολότερη.

Παραμονές πρωτοχρονιάς ο αγροτικός κόσμος, οι παραγωγοί, η κοινωνία δεν διακατέχονται από αισιόδοξα αισθήματα. Απεναντίας κυριαρχεί η αγωνία για το τι θα μας φέρει η ανατολή του νέου έτους. Με θαμπωμένη και σκιασμένη την ελπίδα για καλύτερες μέρες και παραγωγική ανασυγκρότηση.

Ο φόβος πως κάθε προσπάθεια είναι καταδικασμένη δεν αρμόζει όμως στους ακάματους αγρότες παραγωγούς της Ελληνικής Κρητικής και Λασιθιώτικης γης και τους ανθρώπους αυτού του τόπου.

Εναπόκειται στη δική μας προσπάθεια το να μεταφέρουμε στον καινούριο χρόνο, ως πρακτικό αποτέλεσμα πια, την αισιοδοξία που δικαιούμαστε όλοι μαζί ως κλάδος και ο καθένας ξεχωριστά ως παραγωγός και σαν πολίτης αυτού του τόπου.

Και θέλουμε και μπορούμε.

Ας κατανοήσουμε ότι μπορούμε να στηριχτούμε μόνο στις δικές μας δυνάμεις.

Οφείλουμε να εντείνουμε την προσπάθεια αγωνιζόμενοι για ένα καλύτερο αύριο για την ελληνική γεωργία, για τον τόπο μας, για τις οικογένειές μας, για τα παιδιά μας.

Να σκεφτούμε με τόλμη, ρεαλισμό και καινοτόμα, να εργαστούμε με μέθοδο και κυρίως με πνεύμα συλλογικό.

Να δημιουργήσουμε ένα νέο ‘αγροτικό πολιτισμό’, στο επίκεντρο του οποίου θα είναι η ίδια η παραγωγή και όσοι την υπηρετούν. Η Ελληνική ύπαιθρος και οι ανάγκες των ανθρώπων της.

Ως Ένωση Ιεράπετρας, με συνέργειες και ειλικρινή διάθεση ανάληψης πρωτοβουλιών ουσιαστικής συμβολής στην ανάκαμψη της αγροτικής μας οικονομίας, στη στήριξη της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας, θα συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση να προσφέρουμε τις υπηρεσίες που έχουμε αναπτύξει, προχωράμε με νέες δράσεις και δραστηριότητες, ευελπιστώντας στη διαμόρφωση συνθηκών που θα μας επιτρέψουν στον απολογισμό της νέας χρονιάς, να είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι.

Με τι σκέψεις αυτές εύχομαι το νέο έτος να αποτελέσει την αφετηρία μιας ουσιαστικής συλλογικής προσπάθειας για αληθινή αναγέννηση του παραγωγικού, κοινωνικού και πολιτιστικού μας γίγνεσθαι.

Υγεία, οικογενειακή ευτυχία, αισιοδοξία, δημιουργική ζωή, προκοπή και κοινωνική πρόοδο.

Iεράπετρα, 28-12-2015

Με εκτίμηση,

Νίκος Δασκαλάκης

Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Πρωτογενή Τομέα  στην Π.Ε. Λασιθίου,

Πρόεδρος ΕΑΣ Ιεράπετρας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos