Τοπικές ΠρωτοβουλίεςΗ νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Λασιθίου μέσω του προγράμματος «¶ρση του οικονομικού αποκλεισμού για τις γυναίκες και προώθηση της γυναικείας απασχόλησης στο νομό Λασιθίου» δημιούργησε μία ιστοσελίδα για την αποκλειστική ενημέρωση των ενδιαφερόμενων γυναικών που θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Οι γυναίκες θα μπορούν να ενημερώνονται για τις ανακοινώσεις αλλά και τα νέα του προγράμματος.
 
Ακόμη, η ιστοσελίδα υπόσχεται στις γυναίκες να βρίσκουν όλες τις λύσεις για τα αναπάντητα ερωτήματα τους, πάντα σε σχέση με το πρόγραμμα και τις προοπτικές του.
 
Στόχος των αρμοδίων είναι η συνεχής βελτίωση και εμπλουτισμός της ιστοσελίδας. ¶λλωστε η ιστοσελίδα θα αποτελέσει ένα βασικό άξονα πληροφόρησης, ειδικά για τις γυναίκες που διαμένουν μακριά από τα αστικά κέντρα του νομού και δεν έχουν άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες.
 
Λίγα στοιχεία για το πρόγραμμα
 
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άνεργες γυναίκες 18-60 ετών που διαμένουν και διαμένεις στο νομό Λασιθίου, έχεις δικαίωμα να μετάσχεις στο πρόγραμμα «¶ρση του οικονομικού αποκλεισμού για τις γυναίκες και προώθηση της γυναικείας απασχόλησης στο νομό Λασιθίου».
 
Εντάσσεται στο Μέτρο Τοπικές Πρωτοβουλίες Απασχόλησης του Π.Ε.Π. Κρήτης 2000-2006 του Γ’ Κ.Π.Σ. Συντονιστής Εταίρος του προγράμματος είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου.
 
Απευθύνεται σε 90 γυναίκες του νομού, έχει διάρκεια περίπου 2 έτη και ο συνολικός του προϋπολογισμός ανέρχεται στα € 917.106 (συγχρηματοδότηση 75% από το Ε.Κ.Τ. και 25% από το Ελληικό Δημόσιο.
 
Tο πρόγραμμα αποσκοπεί στην εξασφάλιση πως κάθε γυναίκα, παράλληλα με ενέργειες εξειδικευμένης πληροφόρησης, συμβουλευτικής και κοινωνικής στήριξης θα επωφελείται και άλλων ενεργειών, όπως κατάρτισης ή /και προώθηης της απασχόλησης ή αυταπασχόλησης.
 
Αποτελεί δηλαδή ένα «ολοκληρωμένο» πρόγραμμα που συνδυάζει πολλές δράσεις που υλοποιούνται από πολλούς φορείς.
 
Σχετικοί Διτυακοί Τόποι
 
Η ιστοσελίδα του προγράμματος
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Από manos