fractalsO Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Αγίου Νικολάου διοργανώνει από 28 Σεπτεμβρίου έως και 1η Οκτωβρίου 2006 στον Αγιο Νικόλαο τις καθιερωμένες ετήσιες εκδηλώσεις Λόγου και Τέχνης.
Στις παράλληλες εκδηλώσεις του τετραημέρο το Παράρτημα Λασιθίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό, έχει προγραμματίσει εκδήλωση με προσκεκλημένο ομιλητή τον Απόστολο Δοξιάδη.

Το θέμα που θα αναπτύξει είναι: «Μαθηματικά και Αφήγηση: Οι Λέσχες της ομάδας ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ στη Μέση Εκπαίδευση». Η εκδήλωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου, στον 3ο όροφο του REX. Απευθύνεται βασικά στους μαθηματικούς αλλά θα είναι ανοιχτή και σε όποιον άλλον το επιθυμεί.
Ο Απόστολος Δοξιάδης, όπως είναι γνωστό, έχει γράψει αρκετά βιβλία, μεταξύ των οποίων και το «Ο θείος Πέτρος και η εικασία του Γκόλντμπχ», βιβλίο που του χάρισε διεθνείς διακρίσεις και παγκόσμια αναγνώριση. Έχει ασχοληθεί με το θέατρο (συγγραφή και σκηνοθεσία) –αυτή την περίοδο παίζεται στην Αθήνα (θέατρο Aνεσις) το έργο του «Δεκάτη εβδόμη νύχτα», το οποίο αναφέρεται στον μεγαλύτερο μαηματικό του 20ου αιώνα Κουρτ Γκαίντελ. Έχει γράψει τα σενάρια και έχει σκηνοθετήσει δυο ταινίες από τις οποίες το «Τεριρέμ» έχει βραβευθεί με διεθνή βραβεία, έχει γράψει επίσης και σκηνοθετήσει παράσταση θεάτρου σκιών και είναι στους επικεφαλής της διεθνούς ομάδας μαθηματικών «Θαλής+Φίλοι» η οποία ασχολείται με τα «Αφηγηματικά Μαθηματικά».

Για τη Διοικούσα Επιτροπή
Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Ευαγγ. Σταμέλος
Print Friendly, PDF & Email

Από manos