Ελληνική Μαθηματική ΕταιρείαTo Παράρτημα Λασιθίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας ανακοινώνει ότι πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Ιανουαρίου ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός στα Μαθηματικά με την επωνυμία «Ο Ευκλείδης». Ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί τη δεύτερη φάση των ετήσιων μαθητικών διαγωνισμών που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και αφορά τους μαθητές που προκρίθηκαν από τον πρώτο διαγωνισμό που έχει την επωνυμία «Ο Θαλής».

Στη φάση αυτή του διαγωνισμού μετείχαν τριάντα τέσσερις μαθητές από την ΒΆ Γυμνασίου μέχρι και την ΓΆ Λυκείου από το νομό μας. Διεξήχθη στο 2ο Λύκειο Ιεράπετρας με τρόπο απολύτως ομαλό και όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες.
Τα αποτελέσματα αναμένετα να εκδοθούν κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου και οι μαθητές που θα διακριθούν σΆ αυτήν τη φάση θα κληθούν να διαγωνισθούν στην τρίτη και τελευταία που έχει την επωνυμία «Ο Αρχιμήδης». Η τρίτη φάση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Φεβρουαίου στην Αθήνα.
Στην υποδειγματική διεξαγωγή του «Ευκλείδη» στο νομό μας συμμετείχαν και συνέβαλαν οι συνάδελφοι Νικόλαος Φραγκάκης, Χαράλαμπος Κανάκης και Γεώργιος Χρυσουλάκης τους οποίους ευχαριστούμε. Τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μας επίσης επιθυμούμε να εκφράσουμε στν Διευθύντρια του 2ου Λυκείου Ιεράπετρας κα Δέσποινα Χαροκοπάκη για τη φιλοξενία και τις εξυπηρετήσεις που μας προσέφερε και στο ζαχαροπλαστείο «Βετεράνο» του κ Εμμανουήλ Παγκάλου στην Ιεράπετρα για τα καλτσούνια που προσέφερε σε όλους τους μαθητές και τους καθηγητές που έλαβν μέρος.

Τέλος το Παράρτημα Λασιθίου ευχαριστεί τον Δ/ντή της Β/θμιας Εκπ/σης κ. Βασιλάκη και το υπόλοιπο προσωπικό της Δ/νσης, υπό την αρωγή της οποίας διεξάγονται κάθε χρόνο οι διαγωνισμοί της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Για το Παράρτημα Λσιθίου της ΕΜΕ

ο Πρόεδρος,

Ι. Σταμέλος

Print Friendly, PDF & Email

Από manos