Η αφίσσα

Ανθρώπινα δικαιώματα

Τετραήμερο αφιέρωμα στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, έχουν προετοιμάσει από 15 έως 28 Ιουνίου, μαθητές και καθηγητές του Γενικού Λυκείου Αγίου Νικολάου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου. Για τον λόγο αυτό, οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες κάθε μια από τις οποίες ανέλαβαν ένα αντικείμενο, όπως, εξαρτησιογόνες ουσίες, ρατσισμός, μουσική, περιβάλλον, κλπ.
Ο 104fm, συνάντησε μαθητές και καθηγητές σε μια τάξη του λυκείου και μας είπαν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα.

Το ζητούμενο για τον ρατσισμό, μας είπαν, είναι να τον περιορίσουμε, όχι μόνο σε επίπεδο σχέσεων με τους μετανάστες που ζουν στη περιοχή μας, αλλά και σε επίπεδο διαφορετικότητας με όλες ομάδες του πληθυσμού που μπορεί να έχουν άλλα χαρακτηριστικά.

Μαθήτριες μέλη της προσπάθειας

Ανθρώπινα Δικαιώματα

Η ομάδα περιβαλλοντικής επέλεξε να ασχοληθί με τις επιπτώσεις της κινητής τηλεφωνίας στον άνθρωπο και βρήκε και άρα συμβουλεύει, ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούμε το κινητό μας τηλέφωνο με μέτρο. Επίσης η αλλαγή του περιβάλλοντος, πως μας επηρεάζει και τις λύσεις μπορούμε να προτείνουμε, ήταν ένα ακόα θέμα της ομάδας.
¶λλη ομάδα ασχολήθηκε με τις εξαρτησιογόνες ουσίες, όπως ναρκωτικά και τσιγάρο. Όπως μας είπαν, οι χρήστες βρίσκουν διέξοδο εκεί, αλλά στη πραγματικότητα αυτό είναι μια πλάνη, αφού αυτή η εξάρτηση μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο.
Η ομάδα μουσικής, ή μάλλον το μουσικό σχήμα, το συγκρότημα, επέλεξε και αποδίδει τραγούδια που έχουν να κάνουν με όλα τα παραπάνω. Δηλ. τραγούδια των Pink Floyd, Τρύπες, Guns & Roses και άλλων.
Η ομάδα θεάτρου προσπάθησε να δραματοποιήσει σκηνές από τη καθημερινή ζωή όπου κάποιοι με διάφορες πράξεις, άθελα τους, λειτουργούν ρατσιστικά.

Πρ. ολ. Οργαν. και οι καθηγητές

Ανθρώπινα Δικαιώματα

Όπως μας είπε η συντονίστρια του προγράμματος καθηγήτρια κυρία Χρυσικοπούλου, 25, 26 και 27, προβάλλονται στον θερινό κινηματογράφο Χριστίνα, τρεις ταινίες που έχουν σχέση με τη θεματολογία του προγράμματος και το Σάββατο 28 Ιουνίου, θα γίνει η καταληκτική εκδήλωση ολοκλήρωσης της προσπάθειας, με μουσική, δρώμενα, ζωγραφική και πολλά άλλα στο προαύλιο του Λυκείου.
Τέλος ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου, Μανόλης Θραψανιώτης, πρόσθεσε ότι ο Πολιτιστικός Οργανισμός στηρίζει τέτοιες δράσεις που μπορούν να δημιουργήσουν τους αυριανούς πολίτες.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos