Μανόλης ΜπαλτάςΤη πρώτη του συνέντευξη μετά τη δημοσιοποίηση της θέλησης του να κατέβει υποψήφιος βουλευτής με το Πα.Σο.Κ. στο νομό Λασιθίου, παραχώρησε ο Μανόλης Μπαλτάς, μιλώντας στον 104.4 Fm και φυσικά στο 104fm.gr.
Μας εκμυστηρεύτηκε τις σκέψεις του, το όραμα του για το νομό Λασιθίου, αλλά και το πόσο χρήσιμη του είναι η εμπειρία χρόνων μέσα από τα κοινά και τις θέσεις που έχει υπηρετήσει.

Όπως μας είπε, μετά και την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στη χώρα το 2004 και την αποχώρηση του από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, είχε τον καιρό να ανασυντάξει τις σκέψεις του, θεωρώντας ότι είναι πλέον καιρός να θέσει εαυτόν στη κρίση του Λασιθιώτικου λαού.

Μανόλης Μπαλτάς: Είναι πολλά τα στοιχεία που οδηγούν σε μια τέτοια απόφαση, μας είπε, είναι το στοιχείο της ωριμότητας, το στοιχείο της εμπειρίας, είναι η ώρα μου, δεν είμαι απΆ αυτούς που κατέκτησαν πράγματα εύκολα. Αυτό ίσως είναι το βαανιστήριο μου, αλλά και ο πλούτος μου.

Ερώτηση: το κράτος όμως δεν θα έπρεπε να έχει συνέχεια; Με κάθε αλλαγή κυβέρνησης αλλάζουν οι πάντες.
Μανόλης Μπαλτάς: Δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε τέτοιο επίπεδο σωτερικής Δημοκρατία, σε ότι αφορά στη θωράκιση των θεσμών και στη συνέχεια της πολιτείας.
Ερώτηση: η τρέχουσα κατάσταση της χώρας θα ευχαριστεί;
Μανόλης Μπαλτάς: Εκφράζω τη θλίψη μου για τη ατμόσφαιρα που βλέπω γύρω μου και που σΆ αυτή την ατμόσφαιρα μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, τα οποία μεγαλώνουν σΆ ένα περιβάλλον που δεν έχει ηθικές πλευρές, που οι φοβίες έρχονται από παντού, η ανασφάλεια, ίσως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα γιατί αποδομείται κάθε έννοια της κοινωνικής συνείδησης και της ανάγκης για κοινωνική συμπεριφορά κάθε ανθρώπου.
Ερώτηση: είστε ενήμερος για τα προβλήματα του νομού Λασιθίου;
Μανόλης Μπαλτάς: Θα αναζητήσω πληροφόρηση. Ξέρετε, ο υποψήφιος Βουλευτής έχει δικαιώματα. Να προσφύγει στη κυβέρνηση και να ζητήσει εξηγήσεις για όποια θέματα. Ή να απαιτήσει και να προβάλει. Τα προβλήματα του νομού συνεχίζουν να είναι τα ίδια. Ο νομός αναπτύσσεται σταθερά τα τελευταία χρόνια χάρις στις ιδιωτικές επενδύσεις και μόνο. Υπάρχει έλλειψη θεσμικού πλαισίου. Και εφΆ όσον λείπουν οι δημόσιες επενδύσεις για την στήριξη όλων αυτών, έχεις προσωρινά οφέλη. Ας μην ξεχνάμε τους κύκλους του τουρισμού στον Αγιο Νικόλαο.
Ερώτηση: Για τις συμπράξεις Δημόσιου με τον ιδιωτικό τοέα.
Μανόλης Μπαλτάς: Δεν αποτελεί λύση για όλα. Επί των πρώτων ετών της διακυβέρνησης της Μεγάλης Βρετανίας από την Μάργκαρετ Θάτσερ, αυτή η πολιτική έδωσε έργα με μεγάλα προβλήματα. Σε κάποιες περιπτώσεις το κόστος είναι τελικά πολλαλάσιο, όπως στην ανέγερση σχολείων με αυτή τη μέθοδο.
Ερώτηση: Πως μπορούμε να εξαλείψουμε τη διαίρεση του νομού σε πόλεις – κράτη;
Μανόλης Μπαλτάς: Μου ζητάτε κάτι μαγικό. Αλλά στη θητεία μου στον Ο.Σ.Κ. έδωσα προσεκτικά και με ισορροπία σε κάθε πόλη και σε κάθε χωριό. Οι πολίτες έχουν αντιθέσεις οι οποίες είναι συναισθηματικές, ψυχολογικές. Η πολιτική δεν πρέπει να γεννάει τέτοιες αντιθέσεις.

Ο Μανόλης Μπαλτάς γεννήθηκε στον Αγιο Νικόλαο στη Κρήτη το 1954. Είναι πολιτικός μηχανικός, έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Σχολικών κτιρίων. Μέλος του Πα.Σο.Κ., από το 1974.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos