Μαρία Σπινθούρη, δύο χρόνια επικεφαλής των νοσοκομείων Λασιθίου
η Μαρία Σπινθούρη

Δύο χρόνια συμπλήρωσε στο τιμόνι των νοσοκομείων του νομού Λασιθίου η Μαρία Σπινθούρη και θέλησε να συναντήσει τα μέσα ενημέρωσης της περιοχής για μια συζήτηση, ουσιαστικά για όλα.

Συζητήθηκαν κυρίως θέματα του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και Νεάπολης και λιγότερο Ιεράπετρας και Σητείας.

Η κ. Σπινθούρη έθιξε αρχικά το θέμα του κτιρίου του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, τα θέματα που έχουν ανακύψει, τις προσπάθειες καλυτέρευσης των συνθηκών, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει για την επισκευή διαφόρων σημείων του κτιρίου, όπως υδραυλικά, κλιματιστικά κ.α.. Ιδρύθηκε επιτροπή χωροταξίας.

ΜΤΝ

Μια από τις ζητούμενες εδώ και χρόνια σοβαρές παρεμβάσεις αποτελεί και η μεταφορά της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού από το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Η υπόθεση έχει πλέον δρομολογηθεί, αλλά η ίδια δεν θέλησε να δεσμευτεί για το χρονοδιάγραμμα γιατί πολλά πάνε στραβά στα δημόσια έργα.

Προσωπικό:

Για το φλέγον θέμα της έλλειψης προσωπικού, τόσο ιατρικού, όσο και παραϊατρικού και διοικητικού, μας είπε ότι δημοσιεύονται οι σχετικές προκηρύξεις αλλά υπάρχουν και πολλές αρνήσεις αποδοχής της θέσης μετά από τον διορισμό με αποτέλεσμα χάσιμο χρόνου.

Θετική είδηση αποτελεί το γεγονός ότι ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ., έχει αποπληρώσει μεγάλο μέρος του χρέους του προς το νοσοκομείο και τελευταία πληρώνει ταχύτερα

Για τον Σύλλογο Εργαζομένων, είπε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει εάν κάνει τη δουλειά του όπως πρέπει, αλλά θεωρεί ότι πριν δοθεί δημοσιότητα σε ένα θέμα θα πρέπει να συζητηθεί στα αρμόδια όργανα του νοσοκομείου.

Για το Νοσοκομείο Νεάπολης είπε ότι οι διαδικασίες για το Κέντρο Αποκατάστασης προχωρούν, αλλά και πάλι δεν θέλει να δεσμευτεί με χρονοδιαγράμματα, μιας και τα δημόσια έργα συνήθως δεν τελειώνουν όταν πρέπει.

Μια περίληψη όσων συζητήθηκαν στο παρακάτω video:

 

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos