Μετακομίζω γιατί τη κλείνω (τη κλινική)
το ΕΚΑΒ σε ρόλο μετακομιστή …… μεταφορέα ….

Το γνωστό άσμα του Αντύπα, (μετακομίζω γιατί χωρίζω) ήρθε στο μυαλό όταν μάθαμε ότι για άλλον έναν μήνα, η παθολογική κλινική του νοσοκομείου Ιεράπετρας κλείνει για το υπόλοιπο του μήνα,

κλείνει και όσοι ασθενείς μπορούν να πάνε σπίτια τους, καλώς, άλλως όσων η νοσηλεία επιβάλλεται να συνεχιστεί εντός νοσοκομείου, τότε μετακομίζουν στη παθολογική του Αγίου Νικολάου με το ΕΚΑΒ να εκτελεί το ρόλο του υλοποιητή της μετακόμισης αυτής.

Η αιτία γνωστή: έλλειψη του αριθμού των γιατρών που μπορούν να κρατήσουν τη κλινική ανοικτή όλο το μήνα. Ο οργανισμός του νοσοκομείου Ιεράπετρας προβλέπει 4 γιατρούς, υπάρχουν 2 οπότε μετά τις 13 του μήνα μετακόμιση στον Άγιο Νικόλαο.

Όπως μας είπε ο διοικητής, προκηρύσσονται μέσω ΑΣΕΠ δύο θέσεις. Και ερευνάται και η πιθανότητα επικουρικού γιατρού. Όμως μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να αποδώσει ονόματα, απαιτείται χρονικό διάστημα, χωρίς να είναι γνωστό από την αρχή αν οι γιατροί θα αποδεχτούν τη τοποθέτηση τους στην Ιεράπετρα και λόγω του κλίματος του επικρατεί. Το τι δε επικρατεί στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, απερίγραπτο. Το προσωπικό υπερβάλλει εαυτόν για να βγει η δουλειά: Φαύλος κύκλος. Κακιά οικονομία !!!!

Οπότε; εάν δεν εξορθολογιστεί η διαδικασία και να γίνει ποιο γρήγορη και να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες για προσλήψεις αριθμού γιατρών για μόνιμες θέσεις και όχι οκτάμηνα, ίσως κάτι φανεί στον ορίζοντα. Αλλιώς και οι γιατροί θα συνεχίσουν να διαρρέουν προς το εξωτερικό και οι ασθενείς στο Λασίθι θα μετακομίζουν στη μέση κάθε μήνα από νοσοκομείου εις νοσοκομείον …… για να αλλάξουν και παραστάσεις βρε αδελφέ !!!!!!!

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos