Μετανάστες στα Γουρνιά; όταν τα φαινόμενα απατούν
αυτή η σκηνή κινητοποίησε τις αρχές

Κυριακή μεσημέρι και όσοι οδηγοί περνούσαν τον δρόμο στα Γουρνιά, είδαν μια ομάδα ανθρώπων, ντυμένων κάπως διαφορετικά σε σχέση με το σήμερα, στην άκρη της θάλασσας.

Η πρώτη υπόθεση, ότι πρόκειται για μετανάστες, οπότε κάποιοι πιο συνειδητοποιημένοι, φρόντισαν να ειδοποιήσουν τις αρχές. Έτσι, και η αστυνομία και το λιμεναρχείο έφτασαν στη περιοχή αλλά φευ ! άνθρακες ο θησαυρός ! Επρόκειτο για ένα τμήμα των γυρισμάτων του ντοκιμαντέρ της Ελένης Βλάσση, “Γη της Πονεμένης Παναγιάς“, που αναφέρεται στη έλευση των Μικρασιατών στη περιοχή κατά το 1922.

Μετανάστες στα Γουρνιά; όταν τα φαινόμενα απατούν
σκηνή στη βάρκα πριν την αποβίβαση

Προφανώς και κανείς δεν πρόσεξε τι ακριβώς φορούσαν οι “μετανάστες” αλλά κυρίως ούτε την κάμερα. Γιατί όπως θα δείτε στη κοντινή φωτογραφία, πρόκειται για ρούχα των αρχών του 20ου αιώνα.

Μετά βέβαια τη παροχή των σχετικών εξηγήσεων, τα γυρίσματα συνεχίστηκαν κανονικά στα Γουρνιά, όπου βγήκαν οι μετανάστες που έφτασαν στην Ιεράπετρα, απόγονοι των οποίων ζουν ακόμα σήμερα στη πόλη.

Μετανάστες στα Γουρνιά; όταν τα φαινόμενα απατούν
το λιμεναρχείο επί τόπου, αλλά τελικά δεν υπήρχαν μετανάστες

Η Σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ “Γη της Πονεμένης Παναγιάς”, Ελένη Βλάσση και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας, θα μιλήσει σήμερα στην εκπομπή του Alpha ” Alpha Ρεπορτάζ” στις 12 το μεσημέρι, για τον συναγερμό που σήμανε την Κυριακή το μεσημέρι σε Αστυνομία και Λιμενικό του νομού Λασιθίου, για την απόβαση «μεταναστών» στην παραθαλάσσια περιοχή των Γουρνιών της Παχείας Άμμου Ιεράπετρας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos