μεταφορά των γραφείων της κοινότητας από το Βραχάσι στο Σίσι, θέση δημάρχου
ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός

“Εάν ένα δημοψήφισμα θεωρείται διχαστική κίνηση,  μάλλον όλοι έχουμε ξεχάσει τί ακριβώς σημαίνει δημοκρατία”.

Στην δήλωση αυτή προχώρησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την τελευταία συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Βραχασίου, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε η πρόταση της δημοτικής αρχής για την μεταφορά των γραφείων της κοινότητας από το Βραχάσι στο Σίσι.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε έγγραφο που απέστειλε ο Δήμαρχος, στον πρόεδρο της Δ.Κ Βραχασίου κ. Γ. Φθενάκη (6/3/17), ζήτησε την διένεργεια τοπικού δημοψηφίσματος προκειμένου οι κάτοικοι ν΄αποφασίσουν σχετικά.

Εν προκειμένου η δημοτική αρχή μετά την ανάληψη των καθηκόντων της-όπως έγινε γνωστό-  διαπιστώνοντας τα προβλήματα που σχετίζονται με την λειτουργία της δημοτικής κοινότητας Βραχασίου-  ότι δηλαδή η έδρα της είναι στο Βραχάσι (ιστορική έδρα κοινότητας) ενώ η πλειονότητα του πληθυσμού κατοικεί στο Σίσι – και δεδομένης της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του δήμου που έχει ώς συνέπεια την αδυναμία στήριξης σε καθημερινή βάση των δημοτικών γραφείων αλλά και την λειτουργία του ΚΕΠ, ανακίνησε το θέμα της έδρας του γραφείου του Δήμου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Στην συγκεκριμένη περιοχή, σύμφωνα με την ενημέρωση, παρέχεται η δυνατότητα νόμιμης λειτουργίας  (με ιδιαίτερο κωδικό του ΚΕΠ Βραχασίου) μ΄έναν υπάλληλο ΚΕΠ καθημερινά ο οποίος θα ασκεί παράλληλα καθήκοντα δημοτικού υπαλλήλου όπως γίνεται και στην Νεάπολη, εφόσον το γραφείο λειτουργεί στο Σίσι.

Εξ άλλου σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολαόυ κ. Αντώνης Ζερβός, αναφερόμενος τόσο στο έγγραφο που απεστάλλει στην δημοτική κοινότητα, όσο και στην τελευταία συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Βραχασίου ανέφερε:

“Ζήτησα να διενεργηθεί ένα τοπικό δημοψήφισμα που θα δώσει την δυνατότητα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, να εκφραστούν υπεύθυνα για τον τρόπο λειτουργίας της περιοχής, αποδεχόμενος εξ αρχής, ότι οι αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών είναι απόλυτα σεβαστές και δεσμευτικές για την δημοτική αρχή.

Θεώρησα δε, ότι με τον τρόπο αυτό θα δινόταν συγκεκριμένη απάντηση χωρίς κραυγές – λαικισμούς χωρίς κατηγορίες ανυπόστατες!

Ωστόσο συμμετέχοντας στην συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου στο Βραχάσι, ουσιαστικά διαπίστωσα ότι υπήρχε ένα διαμορφωμένο εν πολλοίς κλίμα – προαποφασισμένες διαδικασίες, γεγονός που είχε ώς αποτέλεσμα να μην μου επιτραπεί να μεταφέρω τις απόψεις της δημοτικής αρχής και για  το λόγο αυτό αποχώρησα.

Θεωρώ ότι το θέμα έχει λήξει !

Η παρούσα δημοτική αρχή έχει στέρξει και έμπρακτα έχει φανερώσει το ενδιαφέρον της, για την δημοτική κοινότητα Βραχασίου.

Ήδη βρίσκεται στο στάδιο υλοποίησης ένα σύγχρονο κτίριο πολλαπλών χρήσεων στο Σίσι με χώρους για γραφεία αλλά και για την στέγαση του περιφερειακού ιατρείου. Προσδοκώ ότι θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε τα σχέδια αυτά στις αρχές Μαίου.

Επίσης όπως ήδη έχω ανακοινώσει, ενώ από την περσινή χρονιά είχαμε ξεκινήσει την διαδικασία ανάθεσης μελετών για την συντήρηση του λιμενοβραχίονα Σισίου καθώς και για το τμήμα προστασίας της Μιλάτου, δυστυχώς οι υφιστάμενες διαδικασίες του δημοσίου μας έχουν “μπλοκάρει” και δεν υπάρχει η αναμενόμενη εξέλιξη.

Ωστόσο θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι μέσα στα 2,5 χρόνια λειτουργίας της σημερινής δημοτικής αρχής δεν θα ήταν δυνατόν να γίνουν όλα όσα δεν έγιναν τα προηγούμενα 25 χρόνια. Είναι ανθρωπίνως αδύνατον!

Με αφετηρία την περσινή χρονιά, προσδοκώ ότι από φέτος θα γίνουν τα βήματα εκείνα που θα επιτρέψουν να δρομολογηθούν αρκετά θέματα στην περιοχή”.

από τον Δήμο Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos