με αφορμή το Νησί θεματικό πάρκο στη πάνω Ελούντα
Χαλκιάς, Ζερβός, Πρατσινάκη

Εγκάρδια υποδοχή επιφύλαξαν οι λιγοστοί πλέον κάτοικοι, του Πάνω Χωριού Ελούντας, στον  Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό, στον σκηνογράφο κ. Αντώνη Χαλκιά,

καθώς και στην προϊσταμένη του τμήματος μελετών του δήμου κ. Μαρία Πρατσινάκη, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη τους στο χωριό, όπου πραγματοποιήθηκε το σύνολο των γυρισμάτων της τηλεοπτικής σειράς « Το Νησί »- μια ξεχασμένη γωνιά της δημοφιλούς Ελούντας- που έμελλε μετά την ολοκλήρωση του έργου, να προσελκύσει δεκάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες, που την τοποθέτησαν δυναμικά στον τουριστικό χάρτη της περιοχής.

«Καφέδες, αναψυκτικά, μπύρες και ιστορίες για το νησί», αναγράφεται στον πίνακα του καφενείου που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της τηλεοπτικής σειράς, και παραμένει σε «πείσμα των καιρών», έτοιμο να υποδεχτεί  νέους επισκέπτες, στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής, ν΄ανακατασκευάσει σε  μονιμότερη βάση τα σκηνικά που χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες της σειράς, δίδοντας επιπλέον το κίνητρο στους ντόπιους να επαναλειτουργήσουν χώρους συνάντησης αλλοτινών εποχών, αλλά και εκθεσιακούς χώρους δημιουργώντας ένα νέο πόλο έλξης για όσους θέλουν να πάρουν μια γεύση αληθινή, από το νησί της Σπιναλόγκας, που συνδέθηκε με τον πόνο και τον διωγμό!

με αφορμή το Νησί θεματικό πάρκο στη πάνω Ελούντα
καφέδες και ιστορίες για το νησί

«Η επιτόπια αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στο Πάνω Χωριό της Ελούντας, μας έδωσε την δυνατότητα να συνομιλήσουμε με αρκετούς κατοίκους της περιοχής, στην προσπάθεια ν΄επαναλειτουργήσουν κάποια από τα πραγματικά ενδιαφέροντα κτίρια,  με στόχο την δημιουργία ενός θεματικού πάρκου – ενός τόπου ελκυστικού που οι επισκέπτες αξίζει να γνωρίσουν, τόνισε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, κάνοντας επίσης γνωστό ότι :Ήδη εξετάζεται από το δήμο, η δυνατότητα, ενοικίασης ή αγοράς κτιρίων, προκειμένου να λειτουργήσουν ως εκθεσιακοί χώροι.

Με τον σκηνογράφο της σειράς κ. Αντώνη Χαλκιά, αλλά και με την προϊσταμένη της Δ/νσης Μελετών του Δήμου Αγίου Νικολάου κ.Μαρία Πρατσινάκη- πρόσθεσε- εξετάσαμε λεπτομερειακά, τις παρεμβάσεις που θα επιχειρήσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα, αναφορικά με την ανακατασκευή των σκηνικών στη λογική μονιμότερων κατασκευών, ικανών ν΄αντέξουν στο χρόνο.

Σύντομα, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου και τον σκηνογράφο της σειράς –επεσήμανε- θα προχωρήσουμε στην ανάλυση των στοιχείων που θα επιτρέψουν την «αναγέννηση» ενός όμορφου χωριού, που θα αποδοθεί στους ανθρώπους της περιοχής».

από τον Δήμο Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos