Με επιτυχία το Συνέδριο των Προσκόπων Ανατολικής Κρήτης
αναμνηστική φωτογραφία όσων συμμετείχαν

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε (03 & 04 Νοεμβρίου 2018), στις πανέμορφες & φιλόξενες εγκαταστάσεις του Ξενοδοχείου Ostria Resort & Spa στην Ιεράπετρα,πραγματοποιήθηκε το Ετήσιο συνέδριο, των ενηλίκων στελεχών των Προσκόπων Ανατολικής Κρήτης.

Ένα Συνέδριο όπου έγινε ο απολογισμός των κλιμακίων, της Περιφερειακής Εφορείας, των Συστημάτων & της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου για την χρονιά που πέρασε, όπως επίσης ο προσδιορισμός στόχων και ο προγραμματισμός της νέας Προσκοπικής χρονιάς.

Το φετινό, όμως, Συνέδριο είχε ανάμεσα στις άλλες του δραστηριότητες και την σημαντική διαδικασία της ανάδειξης αντιπροσώπων της Περιφέρειάς μας,  στην Γενική Συνέλευση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Μια διαδικασία που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια.

Στη διάρκεια του Συνεδρίου οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και δύο ενδιαφέρουσες εισηγήσεις. Μια από τον Σύμβουλο Διεθνών Σχέσεων Δ.Σ./Γ.Ε  του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κ.κ. Απλαδενάκη Μανώλη με θέμα «Οι Αρχές του Προσκοπισμού» και μία από τον πρώην Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κ.κ. Πυργιωτάκη Ιωάννη με θέμα «Η περίοδος της Εφηβείας και πως βοηθάει η Προσκοπική μέθοδος διαπαιδαγώγησης».

Το παρόν έδωσαν στο Συνέδριο πέρα από τους 80 βαθμοφόρους, μέλη Προσκοπικού δικτύου, μέλη Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης, μέλη της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου και: ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κ.κ. Ισίδωρος Κανέτης όπου μαζί με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδόση Καλαντζάκη κήρυξαν τις εργασίες του συνεδρίου. Μας τίμησαν επίσης ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Λαντζανάκης, ο Δασάρχης Λασιθίου κ. Συλιγάρδος Μανώλης, εκπρόσωποι του τοπικού Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού,  αντιπρόσωποι του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας, όπως επίσης και  της ΕΔΗΚ.

Τέλος, η Περιφέρεια Ανατολικής Κρήτης μέσω της Περιφερειακού Εφόρου της κ. Νεκταρίας Χανιωτάκη θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά: το Ξενοδοχείο Ostria Resort & Spa στην Ιεράπετρα και τον ιδιοκτήτη του κ. Τζαράκη Γιώργο για την άψογη φιλοξενία στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, τον πρώην Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κ.κ. Ιωάννη Πυργιωτάκη για την πραγματικά υπέροχη & εμπεριστατωμένη ομιλία που παραχώρησε στο ακροατήριο του Συνεδρίου, καθώς και όλους τους Ιεραπετρίτες παλαιούς και νέους Προσκόπους που στήριξαν και θα συνεχίζουν να στηρίζουν τον τοπικό Προσκοπισμό.

Ευχόμαστε υγεία και προκοπή σε όλα μας τα μέλη.

Πρόσκοποι Ανατολικής Κρήτης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos