Ο Σταυρός ανασύρεται..Με ευλάβεια και θρησκευτική κατάνυξη ολόκληρη η ορθοδοξία γιόρτασε σήμερα την ημέρα των Θεοφανίων, την ημέρα δηλαδή που βαφτίστηκε ο Κύριος στον Ιορδάνη ποταμό. Ο Αγιασμός των Υδάτων έγινε σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της ελληνικής επικράτειας. Στον ¶γιο Νικόλαο ο αγιασμός έλαβε μέρος, όπως κάθε χρόνο,  στο λιμάνι παρουσία της πολιτικής κι θρησκευτικής ηγεσίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριου.

Το παρόν έδωσαν ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Λουκαράκης, ο νομάρχης κ. Στρατάκης, ο βουλευτής κ. Πλακιωτάκης, ο πολιτευτής κ. Πευκιανάκης και πολλοί άλλοι.
Θεοφάνια ΑγιασμόςΜε την ίδια λαμπρότητα γιόρτασαν τα Θεοφάνια και στις υπόλοιπες πόλεις του νομού τη Σητεία κι την Ιεράπετρα. Ειδικότερα στην Ιεράπετρα ο ΤΟΕΒ πραγματοποίησε  αγιασμό για πρώτη φορά στο Φράγμα των Μπραμιαμιών.
Στο Ηράκλειο ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας παρέστη στη λειτουργία των Θεοφανίων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά και στη συνέχεια παρευρέθη στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Θεοφάνεια στα χρόνια του κορωνοϊού – 104fm.gr

Print Friendly, PDF & Email

Από manos