Με μεγάλη συμμετοχή η στάση εργασίας εργαζομένων στο ΓΝΑΝ
στάση εργασίας και συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 12/3 δίωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου με αίτημα τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Έγινε επίσης συγκέντρωση των εργαζομένων μπροστά από το γραφείο Κίνησης του Νοσοκομείου,

όπου υπήρξε αναλυτική συζήτηση για την έλλειψη προσωπικού και για τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και το Νοσοκομείο.

Όπως αναφέρθηκε το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου είναι το πιο υποστελεχωμένο  της Κρήτης και ένα από τα πιο υποστελεχωμένα της χώρας, ενώ καλύπτει ανάγκες όλου του νομού αλλά και πρωτοβάθμιας υγείας, αφού στην περιοχή του Αγ. Νικολάου δεν υπάρχει καμιά μονάδα πρωτοβάθμιας. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι εργαζόμενοι, τα τελευταία χρόνια υπάρχει συρρίκνωση του αριθμού του προσωπικού και αύξηση της κίνησης τόσο στα εξωτερικά ιατρεία όσο και στις κλινικές και τις μονάδες του ΓΝΑΝ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας του Υπουργείου Υγείας bi forms  για το μήνα Ιανουάριο 2018  ο αριθμός των μόνιμων εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου είναι 245, αριθμός μικρότερος κατά 11 θέσεις από όσους μόνιμους υπηρετούσαν το 2015 και αριθμός μικρότερος κατά 130 από όσους υπηρετούσαν το 2012!

Αν στους 245 μόνιμους υπάλληλους προσθέσουμε και τους 16 επικουρικούς και τους 20 συμβασιούχους του ΟΑΕΔ ο συνολικός αριθμός φτάνει στους 281, κατά 100 λιγότερους από όσους υπηρετούσαν συνολικά το 2012!

Στο ΓΝΑΝ υπάρχουν 468 οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού, δηλαδή το ποσοστό στελέχωσης είναι 52.3% σε μόνιμο προσωπικό και 60% στο σύνολο του προσωπικού μαζί με το επικουρικό και τους συμβασιούχους του ΟΑΕΔ. Τα ποσοστά αυτό είναι από τα χαμηλότερα ποσοστά στελέχωσης πανελλαδικά

Επίσης από το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου αποχώρησαν με μετακινήσεις όλοι -πλην ενός- οι διοικητικοί υπάλληλοι (11) που διορίστηκαν από την προκήρυξη των επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 1998, κάτι που δεν συνέβη σε άλλα Νοσοκομεία.

Το πρόβλημα της μεγάλης έλλειψης προσωπικού  δεν είναι “βίδες που λείπουν από μια πόρτα” όπως ειρωνικά ανέφερε ο Π. Πολάκης στη Βουλή για το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, αλλά σημαντικό πρόβλημα που απαιτεί παρεμβάσεις άμεσης επίλυσης,

Γι΄αυτό οι εργαζόμενοι το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν σε κλιμάκωση των ενεργειών τους με σύγκληση σύσκεψης τοπικών και επιστημονικών φορέων με θέμα την κατάσταση στο ΓΝΑΝ.

ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos