Με την ευθύνη αποκτούμε αυτοσυνειδησία, γινόμαστε ενεργοί και συνειδητοποιημένοι πολίτες
ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. κύριος Χάρης Μαμουλάκης

Το περιβαλλοντικό κίνημα του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.) συνεχίζει το οδοιπορικό του. Mε θέμα «Καταργούμε την πλαστική σακούλα. Κάνουμε πράξη τον πολιτισμό του καταναλωτή»

διοργάνωσε σήμερα 7 Φεβρουαρίου στον Άγιο Νικόλαο στον Κινηματογράφο «Ρεξ» εκδήλωση σε συνεργασία με τους Δήμους της Π.Ε. Λασιθίου.

Στην εκδήλωση, που είχε μεγάλη επιτυχία, μίλησαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κύριος Αντώνης Ζερβός, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κυρία Πελαγία Πετράκη, ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. κύριος Χάρης Μαμουλάκης και η Μηχανολόγος Μηχανικός του Συνδέσμου κυρία Ιωάννα Γιακουμάκη.

Άλλωστε, η χρήση της πλαστικής σακούλας αν και μοιάζει μικρό ζήτημα, δημιουργεί τεράστια προβλήματα, επιβαρύνοντας δραματικά το περιβάλλον. Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Χάρης Μαμουλάκης «κάλλιστα, μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με τσάντες πολλαπλών χρήσεων, αποδεικνύοντας την ευαισθησία μας και το ενδιαφέρον μας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. επεσήμανε τη σημασία της  ευθύνης –ατομικής και συλλογικής- χαρακτηρίζοντάς τη «ασπίδα προστασίας για να αντιμετωπίσουμε τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα της ζωής μας και πρωτίστως αυτά της καθημερινότητας». Μάλιστα, υπογράμμισε με έμφαση: «Με την ευθύνη αποβάλουμε την αμεριμνησία, την αδιαφορία, των ωχαδερφισμό. και εν τέλει τη βαρβαρότητα των αποκαλούμενων σύγχρονων κοινωνιών. Με την ευθύνη αποκτούμε την απαραίτητη αυτοσυνειδησία. Γινόμαστε ενεργοί και συνειδητοποιημένοι πολίτες».

ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. κύριος Χάρης Μαμουλάκης
το ακροατήριο,, κυρίως μαθητές

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος του Αγίου Νικολάου κ. Ζερβός εξήρε την πρωτοβουλία του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. να αναπτύξει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, χαρακτηρίζοντας τες «θεμέλιο λίθο για τον περιορισμό της χρήσης της πλαστικής σακούλας»,  εστιάζοντας στην αναγκαιότητα να μεταφερθεί το μήνυμα στους νέους.

Ενώ ο κ. Μαμουλάκης τόνισε πως «κινούσα ιδέα για τον Ε.Σ.Δ.Α.Κ. συνιστά το χρέος στον εαυτό μας, στα παιδιά μας, στην κοινωνία, και φιλοδοξία του είναι να λειτουργήσει ο Σύνδεσμος ως εργαστήρι ευθύνης και χρέους για τους πολίτες, για το κοινωνικό σύνολο».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων  ο Δήμαρχος Οροπεδίου Γ. Στεφανάκης, οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας του Δήμου Αγίου Νικολάου Σπύρος Μασσάρος και του Δήμου Σητείας Νίκος Κοζυράκης, καθώς και εκπρόσωποι συλλογικών φορέων.

Η επόμενη εκδήλωση του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. θα πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου 2018 στο Ηράκλειο σε συνεργασία με τους Δήμους της Π.Ε. Ηρακλείου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos