Με την ομοσπονδία Τουρκοκρητικών ο Μανώλης Θραψανιώτης
έξω από το μουσείο στη Νεάπολη

Με το προεδρείο της ομοσπονδίας Τουρκοκρητικών που επισκέπτονται την Κρήτη συναντήθηκε στην Νεάπολη  ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο λαογραφικό μουσείο όπου ξεναγήθηκαν από την κ. Μαρία Κωστάκη.

Μετά το τέλος της ξενάγησης, για την οποία εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους  τόσο για τον πλούτο των εκθεμάτων όσο και από την λεπτομερή ξενάγηση από την κ Κωστάκη, ο βουλευτής ενημερώθηκε από τον συνοδό τους κ Αθανάσιο Τσίμπη για τον σκοπό της επίσκεψης τους, που δεν ήταν άλλος από “το προσκύνημα στον τόπο καταγωγής τους”.

Ο βουλευτής τους καλωσόρισε στον τόπο μας τονίζοντας ότι, όπως αναγκάστηκαν οι ίδιοι να εγκαταλείψουν τον τόπο που γεννήθηκαν, έτσι και οι Έλληνες της Μικράς Ασίας  και του Πόντου αναγκάστηκαν να  ξεριζωθούν, να εγκαταλείψουν τον τόπο και τις εστίες τους όπου για χιλιάδες χρόνια έζησαν αρμονικά και δημιουργικά μαζί με άλλους λαούς “.

Η ένταση που καλλιεργείται έντονα το τελευταίο διάστημα δεν ωφελεί κανένα. Η μοίρα μας είναι κοινή και η αρμονική συνύπαρξη  αποτελεί μονόδρομο τόνισε ο βουλευτής ,ευχόμενος,

” πάντα  με το καλό  να ανταμώνουμε ” .

Από την μεριά τους ευχαρίστησαν το Θραψανιώτη και τον προσκάλεσαν  να επισκεφθεί την 1η Σεπτεμβρίου τις εκδηλώσεις για την ημέρα της Ειρήνης, που θα γίνουν  στα ΔΙΔΥΜΑ της Μιλήτου, όπου σώζεται ο ναός του Δίδυμου Απόλλωνα ή τον Μάιο στο αντάμωμα των Τουρκοκρητικών στο Κούσανταρ όπου συμμετέχουν και από τα γειτονικά Ελληνικά νησιά.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η κ. Μαρία Κωστάκη , η κ. Παρούλα Κουτσάκη πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων , ο κ. Κωστής Πιταροκοίλης εκ μέρους του συλλόγου Μικρασιατών.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos