Με τον υπουργό επικρατείας ο δήμαρχος Ηρακλείου
Ηγουμενίδης, Βερναρδάκης, Λαμπρινός, Βαρδάκης

Συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη είχε το μεσημέρι του Σαββάτου 2 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός,

στο γραφείο του στην Λότζια, προκειμένου να συζητήσουν για  τον οργανωτικό ρόλο και την παρέμβαση του Δήμου στο επικείμενο Αναπτυξιακό Συνέδριο της κυβερνήσεως.

Η συζήτηση έγινε σε θετικό κλίμα και ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Βερναρδάκη για όλα τα σημαντικά ζητήματα της πόλης (αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου, αναβάθμιση αερολιμένα «Νίκος Καζαντζάκης», παραχώρηση δημοσίων κτιρίων στον Δήμο) καθώς και για τις επαφές που είχε σε Υπουργεία την περασμένη εβδομάδα σχετικά με κάποια από αυτά.

Συζητήθηκαν επίσης:

  • Το αίτημα της ΔΕΥΑΗ για εξάλειψη των προσαυξήσεων του δανείου της.
  • Η παραχώρηση των περίπου 26 στρεμμάτων της πρώην 126 Σμηναρχίας Μάχης στην ΥΠΑ για την ανάπτυξη κύριων και βοηθητικών εγκαταστάσεων του αεροδρομίου.

Ο κ. Βερναρδάκης ξεκαθάρισε ότι στις συγκεκριμένες υποθέσεις οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει πολύ και σύντομα θα κλείσουν θετικά για τον Δήμο Ηρακλείου.

Ακόμη, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό και για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου και ζήτησε την συμβολή του για την επίλυσή του το ταχύτερο δυνατόν.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, την οποία χαρακτήρισε ιδιαίτερα  χρήσιμη και  εποικοδομητική, ο Δήμαρχος προανήγγειλε συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης προκειμένου να αποφασιστούν οι θέσεις που θα παρουσιάσει στο Αναπτυξιακό Συνέδριο η Ένωση, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν οι βουλευτές Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, ο βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης και ο διευθυντής του γραφείου του Υπουργού Ηλίας Γιωργαντάς. Επίσης οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Βαρδαβάς, Γιώργος Καραντινός και η συντονίστρια ΣΟΑΠ/ΒΑΑ του Δήμου Ηρακλείου Ευγενία Στυλιανού.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos