Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Νεκτάριος εξόδιος ακολουθία
η έναρξη της περιφοράς

Μέσα σε γενικό κλίμα πένθους, η Νεάπολη, αλλά και Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου, αποχαιρέτισε τον επί 25 χρόνια ποιμενάρχης της, με την εξόδιο ακολουθία που εψάλλη στο ναό της Μεγάλης Παναγίας, με πλήθος κόσμου που παρακολούθησε τη τελετή και συμμετείχε στη συνέχεια στη περιφορά του σκηνώματος του κοιμηθέντος επισκόπου στο κέντρο της Νεάπολης, πριν ταφεί ανατολικά του Ιερού της Μεγάλης Παναγίας.

Στη Νεάπολη παρέστησαν ιεράρχες και εκπρόσωποι των πατριαρχείων Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων, εκπρόσωπος της ελλαδικής εκκλησίας, του Οικουμενικού θρόνου, ακόμα και εκπρόσωπος της δυτικής εκκλησίας.

Τη κυβέρνηση εκπροσώπησε ο βουλευτής Λασιθίου Μανώλης Θραψανιώτης, ενώ τα σέβη τους εξέφρασαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ο βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης, καθώς και εκπρόσωπος της οικογένειας του μητροπολίτη Νεκτάριου. Την ακολουθία έκλεισε με τον λόγο του ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Τίτος.

Μετά το τέλος της εξοδίου, έγινε η περιφορά του σκηνώματος του Μητροπολίτη Νεκτάριου στους δρόμους της Νεάπολης, συνοδεία αγήματος της αεροπορίας, της μπάντας της Νεάπολης και πλήθους κόσμου του οποίο χειροκρότησε αρκετές φορές.

Σύμφωνα με την επιθυμία του, ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Νεκτάριος,  ετάφη ανατολικά του Ιερού της Μεγάλης Παναγίας.

Δείτε τη περιφορά.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos