Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό ΚίνημαΤι πραγματικά έγινε σε αυτόν τον τόπο , που τους κάνει υπερήφανους … Ποιος είναι ο απολογισμός των έργων , που έγιναν αυτά τα 20 χρόνια ;;;

Αυτά τα ερωτήματα μας υπέβαλλαν οι αγαπητοί φίλοι της Νο.Δ.Ε. Λασιθίου , στις 8/3 δια μέσου των Μ . Μ . Ε .

Ακούστε λοιπόν κύριοι της Δεξιάς , γιατί μάλλον τα τελευταία χρόνια ζούσατε σε άλλο νομό ή μάλλον σε άλλο πλανήτη , αλλά και πάλι δεν δικαιολογείστε , μπορούσατε να είχατε ενημερωθεί , κατά το γνωστό : «δεν ξέρατε , γιατί δεν ρωτάγατε ; »

Λοιπόν , κύριοι , όταν το Πα.Σο.Κ. ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας το 1981, βρήκε μια Ελλάδα ψωροκώσταινα , χωρίς υπόληψη , χωρίς εξωτερικ πολιτική , χωρίς κοινωνική πολιτική , χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη , το αστυνομικό κράτος σε όλο του το μεγαλείο – βέβαια εσείς δεν κρύβατε την εφημερίδα διπλωμένη στη μασχάλη , γιατί ήσασταν ευνοούμενοι του καθεστώτος !!! – τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων , απαραίτητο εφόδιο εύρεσης εργασίας και για το απλούστερο των επαγγελμάτων .

Ας έλθουμε όμως στον Νομό μας, για τον οποίο μας εγκαλούν εκείνοι που έπρεπε να ντρέπονται για την προ εικοσαετίας κατάσταση .

Αφήστε , κύριοι , για λίγο την σάουνα και το γκολφ και επισκεφθείτε , εκεί κοντά σας , το πάνω και κάτω Μεραμβέλο και ρωτήστε τους συγχωριανούς σας από πού έπιναν νερό μέχρι τότε .

Επισκεφθείτε Σητεία , Ιεράπετρα , Οροπέδιο και ρωτήστε τους πως αρδεύονταν μέχρι τότε .

Ρωτήστε τον κάθε συμπολίτη μας ασθενή , που έπρεπε να πάει μέχρι τότε να θεραπευτεί και που πηγαίνει σήμερα .

Σε άμεση λοιπόν προτεραιότητα το Πα.Σο.Κ. έθεσε την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής , της ίδιας της ζωής , αλλά και της ανάπτυξης του τόπου .

Είμαστε υπερήφανοι» γιατί σε κάθε πόλη λειτουργεί βιολογικός καθαρισμό και σύγχρονο σύστημα ύδρευσης , σε κάθε χωριό σύστημα αποχέτευσης .

Μην ντρέπεστε να ρωτάτε , καλύτερα έτσι παρά να εκτίθεσθε :

  • Ρωτείστε για τα Νοσοκομεία του Νομού της Κρήτης , πως ήταν και πως είναι . 30 γιατροί προ 20 ετίας , 230 μετά .
  • Ρωτείστ για τα σχέδια πόλης , που έδωσαν στέγη σε χιλιάδες συμπολίτες μας .
  • Ρωτείστε για τα χιλιάδες χιλιόμετρα αγροτικής οδοποιίας .
  • Ρωτείστε για τα χιλιάδες χιλιόμετρα επαρχιακής οδοποιίας ,
  • Ρωτείστε για τα λιμάνια , τις μαρίνες , τα αλιευτικά καταφύγια ,
  • Ρωτείστε για τις λιμνοδεξαμενές και τα χιλιάδες χιλιόμετρα αρδευτικού και υδρευτικού δικτύου .

Πως είπατε ; βαρεθήκατε να διαβάζετε ; Όχι θα πούμε και άλλα , διότι ενεργοί πολίτες είναι οι ενημερωμένοι πολίτες .

  • Ρωτείστε λοιπόν για τα στάδια , κλειστά και ανοικτά .
  • Ρωτείστε για τα σχολικά συγκροτήματα , τις σύγχρονες αίθουσες γυμναστικής αυτών , τους παιδικούς σταθμούς , τα ολοήμερα σχολεία , την ενισχυτική διδασκαλία κ . λ . π ..

Σήμερα , μάλλον μέχρι χθες , η Ελλάδα κύριοι ήταν μια σύγχρονη χώρα , ισχυρή χώρα , εγγυητής της ειρήνης στα Βαλκάνια και εγγυητής της ενότητας της Ευρωπαϊκής ένωσης .

Δεν τελειώσαμε όμως , επειδή θα επανέλθετε βέβαιοι όντας για να ενημερωθείτε – σταματάμε την ΑΠΟΓΡΑΦΗ , που σκοπό είχε να φρεσκάρει την μνήμη τν παλαιότερων από εσάς και να ενημερώσει τους νεότερους ,

Στη συνέχεια θα μιλήσουμε και για την τελευταία 4ετία, που ερωτάτε και όποια άλλη προκύψει στα πλαίσια αυτής της ενημερωτικής εκπομπής ….

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟ Υ ΤΗΣ Ν.Ε. Πα.Σο.Κ. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Print Friendly, PDF & Email

Από manos